8 Δεκεμβρίου, η γιορτή της Παναγίας (Festa dell’Immacolata)

Σχολές Καπάτου 8 Δεκεμβρίου

Είναι μια μεγάλη γιορτή για τους καθολικούς, αφιερωμένη στην Παναγία, η οποία τιμά την Άμωμο Σύλληψή της. Σύμφωνα με το καθολικό δόγμα, η Μαρία, η μητέρα του Χριστού, διατηρήθηκε από τον Θεό άμωμη από την κηλίδα του προπατορικού αμαρτήματος κατά την σύλληψή της.
Η María Inmaculada (H Άμωμος Μαρία στα ισπανικά) είναι πολιούχος της Ισπανίας και προστάτιδα του Πεζικού και η γιορτή της είναι αργία τόσο στην Ισπανία όσο και στις υπόλοιπες ισπανόφωνες χώρες.
Η festa dell’Immacolata (η γιορτή της Αμώμου Μαρίας στα ιταλικά) γιορτάζεται σε όλη την Ιταλία και κυρίως στη νότια ιταλική χερσόνησο, όπως στην Kαμπανία, στην Καλαβρία και στη Σικελία, γιατί ήταν προστάτης του Regno delle due Sicilie, δηλαδή του Βασιλείου της Κάτω Ιταλίας, λίγο πριν την ένωση του ιταλικού κράτους.
Η festa dell’Immacolata στην Ιταλία συμβολίζει επίσης την αρχή του εορτασμού των Χριστουγέννων. Από αυτή την ημερομηνία και μετά αρχίζουν οι γονείς και τα μικρά παιδιά να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο έλατο και να διακοσμούν με ζωάκια και μάγους τη φάτνη (presepio).
Στα ζαχαροπλαστεία της Νότιας Ιταλίας, αυτή την ημέρα αλλά και όλη την περίοδο των Χριστουγέννων, μπορεί να γευτεί κανείς το παραδοσιακό γλυκό Nipitidatta (σε διάλεκτο της ιταλικής πόλης Μεσσηνίας), μικρά πουγκιά από ζύμη, με γλυκιά γέμιση από σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, μαρμελάδα και λίγη σοκολάτα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.