2.200 χρόνια ιστορίας στην καρδιά της Μαδρίτης

Σχολές Καπάτου 2.200 χρόνια ιστορίας στην καρδιά της Μαδρίτης

Η κατασκευή του ξεκίνησε από έναν βασιλιά της Μερόης, επεκτάθηκε από Πτολεμαίους μονάρχες, ολοκληρώθηκε από Ρωμαίους αυτοκράτορες, έμεινε ξεχασμένος για 12 αιώνες, βυθίστηκε στα νερά του Νείλου, διασώθηκε και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ισπανίας. Περίπου 2.200 χρόνια ιστορίας στην καρδιά της Μαδρίτης. Πρόκειται για τον Ναό του Debod, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στα δυτικά της Plaza de España, δίπλα στο Paseo del Pintor Rosales (Parque del Oeste), τοποθετημένος σύμφωνα με τον προσανατολισμό που είχε στην αρχική του θέση.

Ο Ναός του Debod ήταν ευχαριστήριο δώρο της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης προς την Ισπανία το 1968, σε αναγνώριση της ισπανικής βοήθειας έπειτα από έκκληση της UNESCO, προκειμένου να διασωθούν οι ναοί της Νουβίας, οι οποίοι κινδύνευαν να καταστραφούν ολοσχερώς εξαιτίας της κατασκευής του φράγματος του Ασουάν. Η Αίγυπτος δώρισε  4 από τους διασωθέντες ναούς σε 4 από τα κράτη που συνεργάστηκαν για αυτόν τον σκοπό. Τον ναό του Dendur στις ΗΠΑ (Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης), τον ναό της Ellesiya στην Ιταλία (Αιγυπτιακό Μουσείο του Τορίνου), τον ναό της Taffa στην Ολλανδία (Rijksmuseum van Oudheden) και τον ναό του Debod στην Ισπανία.

Το παλαιότερο κομμάτι του εγέρθηκε και διακοσμήθηκε από τον Νούβιο βασιλιά Adijalamani και αφιερώθηκε στον θεό Άμωνα του Debod και την Ίσιδα. Αργότερα προστέθηκαν σε αυτόν και άλλα τμήματα, τόσο την εποχή των Πτολεμαίων όσο και την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο ναός, το εσωτερικό του οποίου είναι προσωρινά μη επισκέψιμο για το κοινό, προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες απαραίτητες εργασίες συντήρησης, αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του τον Φεβρουάριο του 2018.

Όποιος σχεδιάζει ένα ταξίδι στη Μαδρίτη, αξίζει να βάλει στη λίστα τον ναό του Debod και δε θα απογοητευτεί. Πατώντας εδώ, μπορείτε να περιηγηθείτε ηλεκτρονικά στον ναό.

Και σίγουρα, η εμπειρία ενός ταξιδιού στην ισπανική πρωτεύουσα θα είναι ακόμα πιο πλήρης και απολαυστική αν μιλάτε ισπανικά. Στις Σχολές μας θα βρείτε τμήματα ισπανικών, τα οποία ξεκινούν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς. Καλέστε το παράρτημα των Σχολών μας που σας εξυπηρετεί και ενημερωθείτε.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.