Ιταλικό φεστιβάλ εγκληματολογίας

Σχολές Καπάτου Ιταλικό φεστιβάλ εγκληματολογίας

Στην πόλη Genova, στο μεγαλοπρεπές κτίριο Palazzo Ducale, στις 13 και 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε το Festival della criminologia (φεστιβάλ εγκληματολογίας). Δυο ημέρες αφιερωμένες στο έγκλημα και στις εγκληματικές συμπεριφορές.

Από τις δολοφονίες μέχρι τη βία κατά των γυναικών (femminicidio), από το cyber crime μέχρι την οργανωμένη συμπεριφορά του υποκόσμου. Αρχικά, έλαβαν χώρα συναντήσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφιών όπως π.χ. volti del crimine (πρόσωπα του εγκλήματος) και παρουσιάσεις αστυνομικών βιβλίων.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η Genova παρουσίασε εκτενή έρευνα πάνω σε κάθε μορφή εγκλήματος. Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στην τοπική ιταλική εφημερίδα XIX Secolo και στην οργάνωση No crime, η οποία πέρυσι φρόντισε να γίνει το ίδιο φεστιβάλ στο Τορίνο.

Η εγκληματολογία μελετά τις παρεκκλίσεις, τους δράστες και τα θύματα, διάφορες εγκληματικές πράξεις καθώς και την αντίδραση σε τέτοια θέματα. Συγκεκριμένα εννοούμε έναν τομέα, ο οποίος πλαισιώνεται και από άλλες επιστήμες, όπως η νομική, οι κοινωνικές επιστήμες, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία, η οικονομία. Με το πέρασμα του χρόνου, άλλαξε ο τρόπος ζωής των Ιταλών και οι ανάγκες της ιταλικής κοινωνίας επέβαλλαν τη δημιουργία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στον τομέα της εγκληματολογίας.

Στην Ιταλία έχουν δημιουργηθεί πολλές οργανώσεις, αναφέρουμε κυρίως “la società italiana di criminologia”, με πολλές συμμετοχές μελών και ενδιαφερομένων. Επιπλέον, κυκλοφορούν πολλά ιταλικά περιοδικά σχετικά με την εγκληματολογία, που συνεχώς εμπλουτίζουν και καλλιεργούν την ποιότητά τους. Οι δε αναγνώστες έχουν αυξηθεί, γιατί υπάρχει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον ως προς το θέμα.

Αναφερόμενοι στην ανώτατη εκπαίδευση, στα ιταλικά ΑΕΙ, υπάρχουν τμήματα τριετούς φοίτησης, που έχουν στόχο να μορφώσουν ειδικούς επί του θέματος . Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί διάφορα master που δίνουν πλήρη εξειδίκευση. Σχετικά αναφέρουμε : corsi di laurea triennale, corsi di laurea magistrale, master di Io livello, master di IIo livello, corsi di formazione di alta formazione, Dottorati.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και προετοιμάζουμε τους φοιτητές για τις σπουδές τους στα ιταλικά πανεπιστήμια.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.