Η συνοικία Testaccio της Ρώμης

Η συνοικία Testaccio της Ρώμης, πήρε την ονομασία της από το “mons Testaceus”. Έναν τεχνητό καταπράσινο λοφίσκο από όστρακα (cocci) που συσσωρεύτηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Θα λέγαμε ότι είναι ο όγδοος λόφος της Ρώμης και έχει ύψος 35 μέτρα περίπου.

Η συνοικία Testaccio της Ρώμης βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Τίβερη (Tevere).

Εδώ, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, έφταναν δια μέσου του ποταμού, τα διάφορα εμπορεύματα. Αυτά ήταν κυρίως ισπανικής προέλευσης, από την Ostia, το λιμάνι της αρχαίας Ρώμης.

Η λαϊκή αυτή περιοχή περικλείεται από τη Via Marmorata, le Mura (τα τείχη) Aureliane, και τον ποταμό Tevere.

Αγαπήθηκε από τον Ιταλό σκηνοθέτη Pierpaolo Pasolini και τον Fezzan Ozpetele και παρά το πέρασμα του χρόνου, έχει καταφέρει να διατηρήσει το στυλ της.

Σήμερα, η συνοικία Testaccio της Ρώμης είναι μια από τις πιο όμορφες συνοικίες της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο χώρος του παλιού σφαγείου (il Mattatoio) στην καρδιά της συνοικίας έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και σφύζει από νυχτερινή ζωή.

Η περιοχή φημίζεται για την τοπική παραδοσιακή ιταλική κουζίνα. Είναι γεμάτη με εστιατόρια (ristoranti), ταβέρνες (trattorie), οινοποιεία (enoteche) και ουζερί (osterie).

Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί την κουζίνα της ιταλικής πρωτεύουσας. Πιάτα όπως carcioli alla romana (αγκινάρες), coda alla vaccinara (μοσχαρίσια ουρά), trippa alla romana (πατσάς).

Η περιοχή είναι γεμάτη από τουρίστες Αμερικάνους, Κινέζους, Ιάπωνες, Γερμανούς, αλλά και από τους ίδιους τους κατοίκους της Ρώμης που επιθυμούν να ζήσουν τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.

Στο Testaccio, κάθε βράδυ είναι γιορτή και συντροφιές νέων διασκεδάζουν στα μαγαζιά ή ακόμη και στο δρόμο.

Από το 1980, στο Testaccio λειτουργεί Πανεπιστήμιο (Università degli studi Roma Tre), η Αρχιτεκτονική σχολή (il dipartimento di Architettura) και το μουσικό σχολείο (Scuola popolare di musica di Testaccio).

Στις Σχολές Καπάτου, από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και προετοιμάζουμε τους φοιτητές μας σε ειδική ορολογία, για την εισαγωγή τους στα ιταλικά Πανεπιστήμια.

Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.