Το Μόναχο του περιπάτου

Σχολές Καπάτου Το Μόναχο του περιπάτου

Το Μόναχο μπορούμε να πούμε ότι είναι μία πόλη ιδανική για περίπατο. Μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως το Μόναχο του περιπάτου.

Από την «Πλατεία του Ωδείου» (Odeonsplatz) ξεκινά η Ludwigstraße η οποία μετά την Αψίδα του Θριάμβου (Siegestor) μετονομάζεται σε Leopoldstraße. Και οι δυο μαζί δημιουργούν μια λεωφόρο μήκους σχεδόν τριών χιλιομέτρων κατάλληλη για ατέλειωτους περιπάτους, στα πλατιά της πεζοδρόμια.

Στην αρχή κυριαρχούν επιβλητικά δημόσια κτήρια. Εκεί αποτυπώνεται με σαφήνεια η εξέλιξη του βαυαρικού κράτους μέχρι τη γερμανική ενοποίηση, το 1871. Μεταξύ άλλων, τα ανάκτορα (Residenz), που έχουν σήμερα μουσειακό χαρακτήρα. Η Κρατική Βιβλιοθήκη (Staatsbibliothek). Ακόμα, το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου του Μονάχου (LMU München)  και η Ακαδημία Καλών Τεχνών (Akademie der Bildenden Künste). Μετά την Αψίδα του Θριάμβου (Siegestor), το αστικό τοπίο γίνεται πιο «ανάλαφρο». Μιας κι εδώ κυριαρχούν οι καφετέριες, οι ιταλικού στιλ τζελατερίες, οι πιτσαρίες, και τα έθνικ εστιατόρια.

Παράλληλα, από κοντά βρίσκεται κι ο τεράστιος «Αγγλικός Κήπος» (Englisher Garten), μήκους πολλών χιλιομέτρων. Με τεχνητές λίμνες και τρεχούμενα νερά είναι πραγματικά «όνομα και πράμα». Ίσως να ακούγεται σουρεαλιστικό. Όμως, την άνοιξη και το καλοκαίρι, καιρού επιτρέποντος, μπορεί κάποιος να απολαύσει την μπύρα και το λουκάνικό του δίπλα σε μια κινεζική παγόδα στον πρώτο όροφο της οποίας παιανίζει η ορχήστρα του Δήμου!

Σε διαφορετικό σημείο της πόλης, κοντά στην «Οδό των Δυο Γεφυριών» (Zwei-Brücken-Straße), και παράλληλα με το ποτάμι, υπάρχει ένας καταπληκτικός περιπατητικός χώρος για ρομαντικούς. Με λίγη τύχη, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, μπορεί κάποιος να δει στην απέναντι όχθη του ποταμού και τους γυμνιστές, δεδομένου ότι στη Γερμανία ο γυμνισμός (Nudismus) είναι νόμιμος.

Φυσικά, θα ήταν παράληψη να μην γίνει μνεία στο «Παλάτι των Νυμφών» (Nymphenburg). Ένα μπαρόκ κτήριο, το μεγαλύτερο του είδους σ’ όλη τη Γερμανία. Κτισμένο στο δεύτερο μισό του 17ου αιώνα, σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Agostino Barelli, και με έναν καταπληκτικό κήπο που το περιβάλλει.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα γερμανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online γερμανικών, καθώς και παιδικά τμήματα γερμανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.