Ο θυμωμένος ποταμός Nu

Σχολές Καπάτου Ο θυμωμένος ποταμός Nu

Ο θυμωμένος ποταμός Nu Jiāng είναι το κινεζικό όνομα του ποταμού Saluen. Ο θυμωμένος ποταμός Nu βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας, κοντά στο Θιβέτ.

Οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται τριγύρω από αυτόν τον ποταμό δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται με ευκολία, όπως αυτοί θα ήθελαν.

Ο θυμωμένος ποταμός Nu ονομάζεται έτσι εξαιτίας της ορμής των νερών που δεν επιτρέπει την ομαλή πλοήγηση.

Υπάρχουν 30 κινεζικά χωριά κατά μήκος του ποταμού, οι κάτοικοι των οποίων αδυνατούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.

Έτσι λοιπόν, για να έχουν ευκολία στη μετάβαση, οι Κινέζοι βρήκαν ένα ριψοκίνδυνο τρόπο για τη μετακίνησή τους. Αυτός ο ποταμός δεν πλοηγείται. Είναι ορμητικός στη ροή και κυρίως όπου περνά μέσα από τα φαράγγια των βουνών της τοπικής κινεζικής περιοχής.

Οι Κινέζοι της περιοχής κρέμονται στο κενό από συρματόσχοινο για να διασχίσουν τον ποταμό. Βασικά, κρέμονται πάνω από τη ροή του ποταμού, στο κενό, κουβαλώντας τσάντες και παιδιά, για να μπορέσουν να περάσουν τον ποταμό και να πάνε, κυρίως, στη λαϊκή αγορά.

Οι Κινέζοι δεν έχουν κατασκευάσει γέφυρα ακόμα. Βέβαια, η μεταφορά είναι δωρεάν για τους Κινέζους. Ενώ για τους τουρίστες η μεταφορά με τη χρήση του συρματόσχοινου στοιχίζει περίπου 7€.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων της περιοχής δε θα διαρκέσει για πολύ αυτή η ταλαιπωρία. Πολύ σύντομα θα προβούν στη δημιουργία γέφυρας για τη διευκόλυνση των κατοίκων.

Ο θυμωμένος ποταμός Nu είναι ο μεγαλύτερος ασιατικός ποταμός, με μήκος 2.815 χιλιόμετρα, δηλαδή λίγο λιγότερο από τον ποταμό Δούναβη. Είναι πολύ μεγάλος ποταμός σε μήκος στην Ινδοκίνα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://video.repubblica.it/socialnews/cina-sospesi-alla-fune-nel-vuoto-sul-fiume-arrabbiato-cosi-mamma-e-figlio-vanno-al-mercato/305980/306609?ref=search

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.