Το πανεπιστήμιο του Μονάχου

Σχολές Καπάτου Το πανεπιστήμιο του Μονάχου

Το πανεπιστήμιο του Μονάχου (Ludwig-Maximilians-Uninversität München) ιδρύθηκε στο ύστερο του 15ο αιώνα και μάλιστα στη γειτονική πόλη Ingolstadt. Το σημερινό κτήριο, όπως άλλωστε προδίδει η αρχιτεκτονική του, είναι από τα μέσα του 19ου αιώνα. Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές σχολές έχουν μεταφερθεί σε γειτονικά κτήρια ή σε διαφορετικά σημεία της πόλης για την κάλυψη των αναγκών των πενήντα χιλιάδων περίπου φοιτητών που φιλοξενεί, από τους οποίους το 15% περίπου είναι ξένοι.

Οι 18 σχολές (Fakultäten) που διαθέτει σήμερα το πανεπιστήμιο του Μονάχου υποδιαιρούνται σε 190 περίπου διαφορετικά τμήματα. Αυτό είναι κάτι που αντικατοπτρίζει την εξειδίκευση που υπάρχει σε επίπεδο πανεπιστημιακών προγραμμάτων.

Εκπροσωπούνται, φυσικά, όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες και λογοτεχνίες και αρκετές ασιατικές. Είναι δε, από τα λίγα πανεπιστήμια του κόσμου όπου η Ινδοευρωπαϊκή Γλωσσολογία (Indogermanische Sprachwissenschaft) είναι σε ξεχωριστό τμήμα από τη Γενική Γλωσσολογία (Allgemeine Sprachwissenschaft).

Ένα επίσης πανεπιστημιακό παράδοξο είναι η ύπαρξη ξεχωριστού τμήματος για Αμερικανική Φιλολογία (Amerikanistik). Κάτι που το επέβαλαν οι Αμερικάνοι τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Αφού το Μόναχο, μαζί με τη υπόλοιπη Νότια Γερμανία, υπαγόταν στην Αμερικανική Κατοχική Ζώνη (Amerikanische Besatzungszone).

Η Γερμανική Φιλολογία (Germanistik) διδάσκεται ξεχωριστά από τη Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένη Γλώσσα (Deutsch als Fremdsprache, DaF). Ενώ υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα για τη Διδακτική της Γερμανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Didaktik der Deutschen Sprache und Literatur), για Γερμανική Γλώσσα και Λογοτεχνία του Μεσαίωνα (Deutsche Sprache und Literatur des Mittelalters) ή για τη Γερμανική Γλωσσολογία (Germanistische Linguistik).

Ελληνικού ενδιαφέροντος είναι τα εξειδικευμένα τμήματα Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών (Neogräzistik). Ιστορίας της Τέχνης της Ύστερης Αρχαιότητας και του Βυζαντίου (Spätantike und Byzantinische Kunstgeschichte). Τα τμήματα Κλασικής Αρχαιολογίας (Klassische Archäologie) και Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας (Griechische Philologie). Φυσικά και, το τμήμα Βυζαντινολογίας / Νέας Ελληνικής Φιλολογίας (Byzantistik / Neugriechische Philologie), με την περίφημη προτομή του Karl Krumbacher, ιδρυτή των Βυζαντινών Σπουδών στη Γερμανία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα γερμανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online γερμανικών, καθώς και παιδικά τμήματα γερμανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=vgWl62Ucibs

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.