Το Palio του San Paolino

Σχολές Καπάτου Το Palio του San Paolino

Μια μεσαιωνική παράδοση είναι και το Palio του San Paolino. Διεξάγεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουλίου, στην ιταλική πόλη Lucca. Οργανώνεται εκείνη την ημέρα, γιατί είναι ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης San Paolino.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ PALIO ΤΟΥ SAN PAOLINO

Η χρήση της balestra (όπλο βολής, κατασκευασμένο από ξύλο) αποτελεί μια μεσαιωνική παράδοση. Η διαμάχη της πόλης Lucca με την πόλη Pisa, είναι γνωστή ακόμα και στις μέρες μας. Στο παρελθόν, οι κάτοικοι της πόλης Lucca ( lucchesi), για να προφυλαχθούν από τους κατοίκους της Pisa (pisani), ζήτησαν τη βοήθεια από τους κατοίκους της Genova (genovesi). Συγκεκριμένα ζήτησαν εκπαιδευμένους άντρες στη χρήση της balestra. Έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα των balestrieri. Σε ανάμνηση της παλιάς εχθρότητας μεταξύ αυτών των δυο πόλεων, γίνεται στις μέρες μας, η τελετή του Palio του San Paolino, όπου συναγωνίζονται οι balestrieri. Συγκεκριμένα, είναι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες : San Salvatore (με πράσινο χρώμα), San Paolino (με κόκκινο χρώμα) και San Martino (με μαύρο χρώμα). Βασικά, η κάθε ομάδα ρίχνει μια μόνο βολή και αναδεικνύεται η νικήτρια.

Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ PALIO ΤΟΥ SAN PAOLINO

Την παραμονή της γιορτής, στις 11 Ιουλίου, γίνεται η τελετή έναρξης και η παραδοσιακή παρέλαση (il corteo) των «sbandieratori» στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι κρατούν σημαίες και λάβαρα. Η γιορτή του Palio του San Paolino κορυφώνεται στην Piazza San Martino, όπου διεξάγεται ο αγώνας βολής της balestra. Ταυτόχρονα, στη Basilica του San Paolino, διεξάγεται λειτουργία, όπου ψάλλεται το άσμα του Mottettone* και κατόπιν ευλογείται το Palio του San Paolino.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ PALIO ΤΟΥ SAN PAOLINO

Το πρωί της ημέρας του Palio, ο τελάλης (il banditore) διατρέχει τους δρόμους της πόλης, διαβάζοντας τους κανονισμούς του αγώνα. Το βράδυ διεξάγεται ο αγώνας και ο νικητής, εκτός από την τιμή και τη δόξα, λαμβάνει ως έπαθλο, ένα ασημένιο περιλαίμιο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

*Mottettone: πολυφωνική ορχήστρα, με διπλή χορωδία, με μουσικούς από την πόλη Lucca που εξυμνεί τον Τίμιο Σταυρό.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.