Tourada à corda

Σχολές Καπάτου-Tourada à corda

Tourada à corda είναι μια πορτογαλική παραδοσιακή γιορτή, που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα.

Βασικά, φέρει τις ακόλουθες ονομασίες : taurada à corda, ή toirada à corda, ή corrida de touros à corda.

Η tourada à corda είναι ένα είδος ταυρομαχίας. Φυσικά, είναι μια πραγματική διασκέδαση για τους Πορτογάλους και φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο τη ζουν.

Διεξάγεται κάθε χρόνο στα νησιά Açores της Πορτογαλίας, που βρίσκονται στον Ατλαντικό ωκεανό. Συγκεκριμένα, στην ενορία Santa Cruz του νησιού Terceira, που είναι ένα από τα εννέα νησιά Açores. Η αρχική ονομασία του νησιού ήταν Ilha de Nosso Senhor Jesus Cristo das Terceiras. Η ονομασία αυτή του αποδόθηκε από τους Πορτογάλους εξερευνητές.

Torceira, είναι ένα νησί με πολύ ζωή, ίσως το πιο ζωντανό του αρχιπελάγους. Εδώ, οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις που ταυτίζουν τις γιορτές φολκλόρ με την παράδοση, όπως είναι και η γιορτή που αναφέραμε.

Σχετικά με τη γιορτή, μια σημαντική στιγμή της είναι η Feria Taurina das Sanjoaninas που προβλέπει το έθιμο της corrida στην πλατεία, ή στην παραλία του νησιού. Τέσσερις ταύροι ράτσας ελευθερώνονται και διασχίζουν μια απόσταση 500 μέτρων ανάμεσα στα σπίτια της περιοχής. Οι πιο θαρραλέοι άντρες κρατούν τους ταύρους από το λαιμό, με πέντε σκοινιά ενώ οι θεατές τους προκαλούν για να τους επιτεθούν, κρατώντας ομπρέλες ή μανδύες, οι οποίοι φέρνουν γούρι. Είναι σημαντικό ότι κανένας ταύρος δεν σκοτώνεται, δεν τραυματίζεται και αν συμβεί αυτό, υπάρχει κτηνίατρος που τον περιθάλπει άμεσα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=TFgskN6evt4

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.