Η σουηδική αγορά Ӧstermalm Saluhall

Σχολές Καπάτου Η σουηδική αγορά Ӧstermalm Saluhall

Στη Σουηδία, σε μια συνοικία της Στοκχόλμης, που ονομάζεται Ӧstermalm, υπάρχει η πιο ωραία αγορά του κόσμου. Η σουηδική αγορά Ӧstermalmshallen, είναι Saluhall, δηλαδή κλειστή. Η ατμόσφαιρα που αποπνέει, είναι πολύ ζεστή, σε χρωματισμό ροζ σομόν.

Η σουηδική αγορά Ӧstermalm Saluhall είναι ένας επίγειος παράδεισος με μεγάλη ποικιλία φρούτων και διάφορα είδη φρέσκων λαχανικών. Εδώ θα δει κανείς πωλητές να εξυπηρετούν με περισσή ευγένεια, κάτι που τους χαρακτηρίζει. Επίσης, κομψές κυρίες, να κάνουν τις καθημερινές αγορές τους.

Η επιλογή της αγοράς ποικίλλει από το φρέσκο ή καπνιστό σολομό, τις μαρινάτες ρέγγες, τα σάντουιτς με τις γαρίδες και διάφορες άλλες σουηδικές σπεσιαλιτέ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η σουηδική αγορά Ӧstermalm Saluhall κατασκευάστηκε μέσα στο 19ο αιώνα και εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 1888, από το βασιλιά Oscar ΙΙ. Η πρόσοψη του κτιρίου της είναι ξεχωριστή, με τη δική της κομψότητα, διακοσμημένη με κόκκινα τούβλα από το Börringe, στη Skåne. Βασικά, αυτή η αρχιτεκτονική, είναι εμπνευσμένη από τον τρόπο κατασκευής των τούβλων, από τη βόρεια Γερμανία και την Ιταλία. Όσον αφορά την εσωτερική αρχιτεκτονική της, οι επιρροές είναι από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από το Παρίσι. Έτσι βλέπουμε διακοσμήσεις σε σφυρηλατημένο σίδηρο παρόμοιες με εκείνες του Grand Palais και του Pavillon Baltard.

Η αγορά Ӧstermalm Saluhall είναι ένα κομμάτι της σουηδικής κουλτούρας, όσον αφορά τη γαστρονομία. Συγκεκριμένα, έχει είκοσι περίπου πάγκους όπου πωλούνται κρέας, ψάρι, γλυκά, σοκολάτες, γκουρμέ ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Όλα τα καλά! Πλαισιώνεται από μπαρ και εστιατόρια, ενώ έξω από το χώρο της, θα δει κανείς πολλά ανθοπωλεία.

Η αγορά Ӧstermalm Saluhall είναι η ιστορία της Στοκχόλμης, με εμπορικά στέκια που περνούν από γενιά σε γενιά και τα οποία δημιουργήθηκαν πριν από 125 χρόνια. Επίσης εκεί κοντά, είναι και η στάση του μετρό östermalmstorg.

Επίσης η αγορά Ӧstermalm Saluhall είναι τουριστική και ικανοποιεί όλα τα γούστα του κάθε επισκέπτη. Είναι η παραδοσιακή συνάντηση και συνύπαρξη των Σουηδών. Περικλείεται μέσα σε μια λέξη, fika, η λεγόμενη παύση –  διάλειμμα για καφέ ή γλυκό kannelbullar, με κανέλα.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκεται η σουηδική γλώσσα με πολύ συνομιλία για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πτυχίο σουηδικών ή να μεταναστεύσουν στη Σουηδία για επαγγελματικούς λόγους. Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 2103803355

https://www.youtube.com/watch?v=VCtnamZggyM

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.