Τα Κανάρια νησιά

Σχολές Καπάτου Τα Κανάρια νησιά

Τα Κανάρια νησιά (στα ισπανικά, «Islas Canarias») είναι ένα αρχιπέλαγος που περιλαμβάνει 7 μεγάλα νησιά και κάποια άλλα μικρότερα. Αποτελούν αυτόνομη διοικητική περιοχή της Ισπανίας.

Τα Κανάρια νησιά είναι ηφαιστειογενή, δημιουργήθηκαν δηλαδή μετά από ηφαιστειακή έκρηξη. Βρίσκονται στον Ατλαντικό ωκεανό, βορειοδυτικά της Αφρικής και συγκεκριμένα, απέναντι από την ακτογραμμή του Μαρόκο. Απέχουν δε 1.100 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ισπανίας.

Μέχρι το 1927, πρωτεύουσα ήταν μόνο η Santa Cruz de Tenerife, μετέπειτα όμως, προστέθηκε και η Las Palmas de Gran Canaria.

Τα Κανάρια νησιά, προσελκύουν πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο.

Συγκεκριμένα, το νησί Tenerife με πρωτεύουσα τη Santa Cruz de Tenerife, είναι ιδιαίτερα τουριστικό μέρος, με πολλές ωραίες και ξακουστές παραλίες. Ξεχωρίζουν οι Playa de Las Americas, Costa Adeje και Caletal Sud. Βασικά, το νησί συγκεντρώνει τουρισμό από όλα τα μέρη του κόσμου.

Στο νησί αυτό, υπάρχει το ηφαίστειο Teide, με υψόμετρο 3.700 μέτρα. Βασικά, είναι το πιο ψηλό βουνό της Ισπανίας.

Η Tenerife είναι ένας παράδεισος για τα πουλιά. Πράγματι συναντά κανείς πολλά είδη πουλιών, αλλά τα καναρίνια παραμένουν το σύμβολο του νησιού.

Η Gran Canaria έχει πρωτεύουσα τη Las Palmas de Gran Canaria. Ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 500.000 κατοίκους, εκ των οποίων, εκτός των άλλων, είναι μαροκινοί, κινέζοι και ινδιάνοι. Βασικά, πρόκειται για ένα πολύ ζωντανό νησί, με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Είναι παγκοσμίως γνωστό για τις παραλίες του, όπως είναι η Playa del Inglés που έχει πολλά εμπορικά κέντρα και μπαρ. Επίσης, πολυσύχναστη είναι και η παραλία Maspalomas, που είναι πιο ήσυχη, με πολυτελή ξενοδοχεία και κέντρα SPA.

Τα Κανάρια νησιά περιλαμβάνουν και τη νήσο Fuerteventura, που είναι ένα άγριο νησί. Η πρωτεύουσα ονομάζεται Puerto del Rosario. Συγκεκριμένα, βρίσκεται κοντά στις ακτές της Αφρικής, σε απόσταση περίπου 95 χιλιομέτρων. Φημίζεται για τον καυτό της ήλιο και τους ασταμάτητους ανέμους που προσελκύουν τους λάτρεις του windsurf.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε και τα υπόλοιπα νησιά :

Lanzarote, με πρωτεύουσα την Arrecife.

La Palma, ένα νησί με ιδιαίτερα βροχερό κλίμα. Πρωτεύουσα είναι η Santa Cruz de La Palma, με 30.000 κατοίκους και ένα πολύ όμορφο ιστορικό κέντρο. Χαρακτηριστικό του νησιού, είναι οι φυτείες με μπανάνες.

La Gomera, με πρωτεύουσα το San Sebastián de La Gomera

El Hierro, το πιο μικρό νησί, με έκταση 270 τ.χ. και πολλούς ακατάπαυστους ανέμους. Η πρωτεύουσά του ονομάζεται Valverde.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών και ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών και ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών και ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=JSU75RDqqkA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.