Η νήσος Terceira

Σχολές Καπάτου Η νήσος Terceira

Η νήσος Terceira («η τρίτη») ονομάστηκε έτσι επειδή ήταν το τρίτο κατά σειρά νησί του αρχιπελάγους. Ανακαλύφθηκε τον πρώιμο 15ο αιώνα από Πορτογάλους θαλασσοπόρους.

 

Συμπτωματικά, η νήσος Terceira είναι και το τρίτο σε μέγεθος νησί του αρχιπελάγους. Ολόκληρη η πρωτεύουσά του, η Angra do Heroísmo, ανακηρύχθηκε, όχι άδικα, από την UNESCO το 1983 σε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Η πόλη αυτή γνώρισε την άνθισή της από τον ύστερο 15ο μέχρι και τον 19ο αιώνα. Εκεί έβρισκαν σίγουρο καταφύγιο τα καράβια στο μακρύ ταξίδι από την Ευρώπη προς το νέο κόσμο, λόγω του φυσικού της απάνεμου λιμανιού.

 

Από τα μέσα του 19ου αιώνα, έχασε σταδιακά την παλιά της σημασία, λόγω της εξέλιξης της ναυπηγικής. Έτσι οδηγήθηκε σε οικονομικό μαρασμό. Δηλαδή, οικοδομική στασιμότητα για πολλές δεκαετίες. Όμως διατήρησε με αυτόν τον τρόπο τον αρχικό της χαρακτήρα.

 

Σε πολλά σημεία της πόλης, η αναγεννησιακή αρχιτεκτονική είναι ακόμα εμφανής. Σήμερα, σχεδόν το κάθε κτήριο, ιδιωτικό ή δημόσιο, μικρό ή μεγάλο, αυτής όμορφης πολιτειούλας είναι κι ένα κόσμημα.

 

Σε αρκετές παραλίες όλων των Αζορών, η φύση έχει δημιουργήσει τις «Φυσικές Πισίνες» (Πορτογαλικά: Piscinas Naturais). Πρόκειται για βραχώδεις σχηματισμούς στους οποίους εισέρχεται θαλασσινό νερό κατά τη διάρκεια της παλίρροιας. Εγκλωβίζεται δε εκεί όταν έρθει η ώρα της άμπωτης. Παλαιότερα, οι ντόπιοι τις χρησιμοποιούσαν για να έχουν μια εύκολη ψαριά. Σήμερα δε, εξυπηρετούν τις ανάγκες του τουρισμού και γι’ αυτό, σε μερικές απ’ αυτές έχουν γίνει και τεχνητές προσθήκες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=rAEyYHI_t-k

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.