Οι διακοπές στο Portofino

Σχολές Καπάτου Οι διακοπές στο Portofino

Οι διακοπές στο Portofino είναι μεγάλη επιθυμία πολλών τουριστών. Επίσης, «Διακοπές στο Portofino», ήταν ο τίτλος κωμικής κινηματογραφικής ταινίας, που γυρίστηκε το 1959, σε μια βίλα του όρμου του Portofino (la baia di Portofino).
Παλιά, το Portofino ήταν γνωστό ψαροχώρι και η θαλάσσια περιοχή του ήταν γεμάτη δελφίνια. Οι δε κάτοικοι της περιοχής ήταν οι ονομαζόμενοι «δελφίνοι». Έτσι, σωστά ονομαζόταν «Portus Delphini».
Portofino ένας, παράδεισος φυσικής ομορφιάς.

Το Portofino βρίσκεται στον ιταλικό νομό Liguria. Ανάμεσα στον κόλπο του Tigullio και τον κόλπο Paradiso στα ανατολικά της Γένοβας. Πράγματι, δικαίως του έχει αποδοθεί αυτή η ονομασία, λόγω του ότι είναι ένας παράδεισος φυσικής ομορφιάς.
Συγκεκριμένα, όλη η περιοχή, από το φυσικό πάρκο της περιοχής Portofino και από τη φυσική θαλάσσια περιοχή του Portofino, είναι προστατευόμενη. Το δε τοπίο είναι ανεπανάληπτης ομορφιάς.

Το Portofino περικλείεται από καταπράσινους λόφους με πεύκα. Έχει λιγότερους από 500 μόνιμους κατοίκους. Στις μέρες μας, το Portofino είναι πασίγνωστο για το λιμανάκι (il porticciolo) που προσελκύει πολλούς τουρίστες όχι μόνο από την Ιταλία, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Βασικά, οι διακοπές στο Portofino, σημαίνουν τουρισμό πολυτελείας.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι αριστοκράτες τουρίστες, που προέρχονταν κυρίως από τη βόρεια Ευρώπη. Γνωστοί καλλιτέχνες απέκτησαν βίλες πολυτελείας στο Portofino, όπως η ηθοποιός Audrey Hepburn.
Αυτό το διάσημο λιμανάκι βρίσκεται στο φυσικό ακρωτήρι του Portofino. Είναι η βασίλισσα της dolce vita του Portofino. Εδώ η ζωή κυλά ήρεμα και ξεκούραστα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών γίνονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.
Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=SUd-56jTnSo

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.