Διακοπές στο Portofino

Σχολές Καπάτου Διακοπές στο Portofino

Στο προηγούμενο άρθρο μας, αναφερθήκαμε στις διακοπές στο Portofino και τη γύρω περιοχή. Ξεχωριστή θέση κατέχει και η παραλία Paraggi (la spiaggetta del Castello). Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια παραλία μοναδική, κατάλληλη για καταδύσεις.

Έχει πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά σε χρώμα πράσινο του σμαραγδιού. Βασικά, είναι η αγαπημένη παραλία των κατοίκων του Portofino. Ο όρμος Paraggi (la baia Paraggi) αποτελεί παράδοση για διακοπές πολυτελείας. Η κίνηση επισκεπτών άρχισε ήδη από το 1927.

LA BAIA DI SAN FRUTTUOSO

Επίσης, για τους πιο απαιτητικούς, η ωραιότερη βόλτα που θα είναι ζωντανή ανάμνηση μιας ζωής, είναι ο περίπατος κατά μήκος της ακτής. Πράγματι, πρόκειται για μια βόλτα μέσα σε ένα μαγευτικό θέαμα, που σου κόβει την αναπνοή. Οδηγεί στον όρμο του San Fruttuoso (la baia di San Fruttuoso), όπου, μέσα στα νερά της θάλασσας, υπάρχει το άγαλμα του Χριστού της Αβύσσου (Il Cristo degli abissi) και καταλήγει στην παλιά μονή Abbazia. Εδώ, απαγορεύονται τα μεγάλα σκάφη και τουρίστες που μπορεί να διαταράσσουν την ησυχία.

ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ PORTOFINO

Η πλατεία του Portofino (piazzetta di Portofino), είναι η καρδιά του τουρισμού πολυτελείας. Πράγματι, την ώρα του aperitivo και του βραδινού φαγητού, γεμίζει από κόσμο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε, ότι ακούει κανείς σχεδόν όλες τις γλώσσες του κόσμου, εκτός από Ιταλικά !

Lamborghini, Ferrari, Porsche, ιδιωτικά ταξί, είναι μερικά μόνο από τα οχήματα που συνήθως κυκλοφορούν στο Portofino.

Στην piazzetta υπάρχει πληθώρα εστιατορίων και μπαρ, ενώ στα πεζοδρόμια κυκλοφορεί η ελίτ κοινωνία της περιοχής του νομού Liguria. Επίσης, σταρ του Hollywood, ποδοσφαιριστές, πλούσιοι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1889, επισκέφτηκε το Portofino ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας Guy de Maupassant, ο Guglielmo Marconi, φυσικός και ερευνητής από τη Bologna καθώς και πολλές άλλες προσωπικότητες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών γίνονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=2q-U3rdmFQA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.