Emilia-Romagna είναι η καρδιά της Ιταλίας

Σχολές Καπάτου Emilia-Romagna είναι η καρδιά της Ιταλίας

Η Emilia-Romagna είναι η καρδιά της Ιταλίας. Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί να ετοιμάσουμε τη βαλίτσα μας, να κλειδώσουμε το σπίτι μας και να αναχωρήσουμε για έναν ταξιδιωτικό προορισμό; Θα λέγαμε ότι πολλοί από εμάς το έχουν σκεφτεί. Αλλά τελικά μεσολάβησε κάτι κι έμεινε μόνο η σκέψη του ταξιδιού κι ένα απραγματοποίητο όνειρο.

Η Emilia-Romagna είναι η καρδιά της Ιταλίας καθώς κι ένας ωραίος ταξιδιωτικός προορισμός. Ας ανακαλύψουμε μαζί την Emilia Romagna και τις πόλεις της. Θα σας αρέσουν όλες. Είναι πόλεις του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, αφού στις μέρες μας οι χιλιομετρικές αποστάσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί με τη χρήση του αεροπλάνου.

Η Emilia-Romagna εξαπλώνεται ανάμεσα στον ποταμό Πάδο προς το βορρά και διασχίζεται από τους πρόποδες των Απεννίνων Όρων.

Συνορεύει με την τρίτη πιο μικρή χώρα της ιταλικής χερσονήσου, την Ανεξάρτητη Δημοκρατία του San Marino (La Republica di San Marino). Η κυριότερη πόλη και πρωτεύουσα της περιφέρειας αυτής είναι η Bologna. Αποτελείται από σπουδαίες πόλεις όπως Parma, Modena, Ferrara, Ravena, Reggio Emilia, Rimini, Forlì-Cesena, Piacenza και άλλες μικρότερες.

Η Emilia-Romagna είναι εύφορη και παραγωγική. Η οικονομία της βασίζεται στις βιομηχανίες της Modena και της Bologna (Ferrari, Ducati, Barilla). Η αντίθεση που δημιουργείται μεταξύ βουνού και θάλασσας προσφέρει στα μάτια του κάθε επισκέπτη ένα όμορφο θέαμα. Μίξη πολλών χρωμάτων βουνού θάλασσας, έντονο άρωμα καλλιεργήσιμης γης, ποικιλία τοπικής ιταλικής κουζίνας, έντονη δραστηριότητα χειροτεχνιών, παραδοσιακή μουσική και τόσα άλλα.

Η Emilia-Romagna είναι το κύριο σκηνικό του Ιταλού σκηνοθέτη Bernardo Bertolucci στην επική ταινία «1900». Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πόλη Ρίμινι είναι η γενέτειρα του Federicco Fellini και η Ferrara του Michelangelo Antonioni. Ένας νομός που ανέδειξε διάσημους σκηνοθέτες που διέδωσαν τον ιταλικό κινηματογράφο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=k_X8LANTUXM

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.