Η σπηλιά του Zhong

Σχολές Καπάτου Η σπηλιά του Zhong

Η σπηλιά του Zhong βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, στην επαρχία Guizhou. Στα βάθη των βουνών της Κίνας υπάρχουν πολλές σπηλιές.

Η σπηλιά του Zhong έχει 250 μέτρα βάθος, 115 μέτρα φάρδος και 50 μέτρα ύψος. Ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει κανείς στη σπηλιά, είναι να περπατήσει διασχίζοντας ένα πυκνό δάσος από μπαμπού.

Η σπηλιά του Zhong φιλοξενεί μια κινέζικη φυλή με πολύ μεγάλη ιστορία, τους Hmong. Πράγματι, εγκαταστάθηκαν εκεί από το 1949, όταν δημιουργήθηκε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Μάλιστα, τα σπίτια που βρίσκονται εδώ, δεν έχουν οροφή. Πράγματι, η οροφή είναι ένας μεγάλος πέτρινος θόλος. Όλα τα σπίτια είναι φτιαγμένα από μπαμπού και μερικές φορές φτάνουν και τους τρεις ορόφους. Έτσι ξεχωρίζουν και οι ιδιοκτησίες των σπιτιών.

Οι κάτοικοι καλλιεργούν σιτάρι στις πλαγιές του βουνού και εκτρέφουν ζώα. Η υδροδότηση γίνεται από το νερό που κατεβάζουν οι βράχοι.

Επίσης, στο παρελθόν, μέσα στη σπηλιά, υπήρχε ένα σχολείο που εξυπηρετούσε τις εκπαιδευτικές ανάγκες έξι χωριών της επαρχίας Guizhou. Τώρα όμως, σταμάτησε να λειτουργεί και τα παιδιά αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να μετακινήσει τις οικογένειες αυτές σε ένα κοντινό συγκρότημα αγροικιών, αλλά οι κάτοικοι δε συμφωνούν. Πράγματι, το κράτος χορηγεί περίπου 8.500 ευρώ σε κάθε οικογένεια για να εγκαταλείψει τη σπηλιά του Zhong. Όμως, λίγες οικογένειες μετακόμισαν τελικά. Συγκεκριμένα, οι 18 από τις 23 συνολικά οικογένειες προτιμούν να ζουν μέσα στη σπηλιά. Βασικά, στην άρνησή τους συμβάλλει και το γεγονός ότι δε μιλούν την επίσημη μανδαρινική γλώσσα, πράγμα που θα τους απομόνωνε από την υπόλοιπη κοινωνία.

Μέσα στη σπηλιά, για βιοποριστικούς λόγους, δημιουργήθηκε ένας ξενώνας για τους τουρίστες, οι οποίοι αυξάνονται διαρκώς. Βασικά, ξεκινούν από το Zhong Dong και κάνουν 4 ώρες ταξίδι με το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, ο στόχος τους είναι να γνωρίσουν και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Άλλωστε, οι ίδιοι οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ο καιρός είναι θαυμάσιος μέσα στη σπηλιά του Zhong.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκεται με πολύ αγάπη η κινεζική γλώσσα. Επίσης, η πορτογαλική και η πορτογαλική γλώσσα της Βραζιλίας.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=RusJkGQLJq0

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.