Ένα ιταλικό σονέτο

Σχολές Καπάτου Ένα ιταλικό σονέτο

Ένα ιταλικό σονέτο περιγράφει το νησί της Ζακύνθου. Κρυστάλλινα νερά, απότομοι γκρεμοί που οδηγούν στη θάλασσα. Αυτό το υπέροχο θέαμα προσφέρει το ελληνικό νησί της Ζακύνθου στο Ιόνιο πέλαγος.

Αυτή είναι η Ζάκυνθος, «Zante» στην ιταλική γλώσσα. Ένα νησί με 40.000 κατοίκους που το αγαπούν οι τουρίστες: Άγγλοι, Γερμανοί, Ιταλοί κ.α.

Ονομαστή για τις παραλίες της. Η παραλία «Ναυάγιο» (la spiaggia del relitto), είναι η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας και ίσως, ολόκληρης της Μεσογείου θάλασσας. Ένα νησί που τόσο έχει εξυμνήσει ο Ιταλός ποιητής Ugo Foscolo, ο οποίος της αφιέρωσε ένα ιταλικό σονέτο με τίτλο «A Zacinto».

Ο ποιητής Ugo Foscolo, μεγάλος δημιουργός της ιταλικής ποίησης, γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1778 και πέθανε στην Αγγλία το 1827. Ο Ιταλός ποιητής ήταν δεμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του με τη Ζάκυνθο. Το ποίημα αναφέρεται στην εξορία του (esilio) και εκφράζει τη νοσταλγία του για το νησί του.

A Zacinto

Né più mai toccherò le sacre sponde

ove il mio corpo fanciulletto giacque,

Zacinto mia, che te specchi nell’onde

del greco mar da cui vergine nacque

Venere, e fea quelle isole feconde

col suo primo sorriso, onde non tacque

le tue limpide nubi e le tue fronde

l’inclito verso di colui che l’acque

cantò fatali, ed il diverso esiglio

per cui bello di fama e di sventura

baciò la sua petrosa Itaca Ulisse.

Tu non altro che il canto avrai del figlio,

o materna mia terra; a noi prescrisse

il fato illacrimata sepoltura.

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.