Οι παραλίες της Πορτογαλίας

Σχολές Καπάτου Οι παραλίες της Πορτογαλίας

Οι παραλίες της Πορτογαλίας ανέπτυξαν μεγάλο τουρισμό τα τελευταία χρόνια. Είναι παραλίες που ανήκουν στην Ιβηρική χερσόνησο και εκτείνονται σε μήκος 850 χιλιομέτρων.

Γενικά, η Πορτογαλία προσφέρει στον κάθε τουρίστα πολλές τοποθεσίες κατάλληλες για καλοκαιρινές διακοπές. Συγκεκριμένα, οι παραλίες της Πορτογαλίας είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Πρόκειται για παραλίες με κρύα νερά, γιατί βρέχονται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Πράγματι, οι παραλίες που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι πιο κρύες και πιο κυματώδεις.

Συνήθως, οι παραλίες της Πορτογαλίας πλήττονται από ασταμάτητους ανέμους. Το δε τοπίο αλλάζει από το ένα χιλιόμετρο στο άλλο. Εν ολίγοις, εναλλάσσεται από παραλίες σε βραχώδεις ακτές.

Είναι καλά οργανωμένες και τους έχει αποδοθεί η γαλάζια σημαία.

 

ALBUFEIRA (ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ)

Από τις πιο γνωστές παραλίες αναφέρουμε την Albufeira. Μια παραλία με άσπρη άμμο κι ένα ξεχωριστό λιμανάκι που είναι και  η καρδιά της διασκέδασης. Υπάρχουν πολλά μπαράκια με μουσική, αρκετός κόσμος, οικογένειες και πολλοί νέοι. Πλαισιώνεται από ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται στην περιοχή Algavre, που προστατεύεται αρκετά από τους ανέμους, με 200 χιλιόμετρα παραλία. Εδώ, οι τουρίστες προτιμούν την παραλία Praia dos Pescadores.

PRAIA DE FALESIA

Επίσης ονομαστή είναι η παραλία Praia de Falesia που εκτείνεται για πολλά χιλιόμετρα και φτάνει μέχρι το Faro.

Επιπλέον, άξιες λόγου είναι οι παραλίες Praia da Sao Rafael, Praia a Oura, Praia dos Barcos.

MECO

Περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, τη Λισαβόνα και κατά μήκος της ακτής Costa de Caparica, προβάλλει η παραλία Meco.

Βρίσκεται στο φυσικό πάρκο της Serra da Arrabida. Από το 1970, είναι γνωστή σαν παραλία γυμνιστών. Βρίσκεται κοντά σε ένα ψαροχώρι, όπου υπάρχουν πολλές προσεγμένες ταβέρνες. Τα τελευταία χρόνια προσελκύει και οικογένειες, φυσικά σε άλλη, κοντινή παραλία.

ESTORIL

Η παραλία Estoril βρίσκεται στη Λισαβόνα. Προσελκύει όλο το διεθνές jet set καθώς και πολλούς σέρφερ. Κάποτε ήταν βασικός καλοκαιρινός προορισμός, όχι μόνο των διασημοτήτων, αλλά και των βασιλέων.

PRAIA DO AMADO

Η Praia do Amado, στην ακτή Costa Vicentina, βρίσκεται στο εσωτερικό του φυσικού πάρκου Parco Naturale Alentejano. Ωραία φύση (60 χιλ. περίπου), όπου χάνεται το μάτι του κάθε τουρίστα αντικρίζοντάς την. Ψηλά βράχια με ένα ξεχωριστό κοκκινωπό χρώμα.

PPAIA VERDE

Βρίσκεται στην περιοχή Algavre. Είναι πολύ μεγάλη και καλά εξοπλισμένη. Από εδώ, ατενίζει κανείς τον αχανή ωκεανό. Μια περιοχή με ωραία θάλασσα, πολύ ήλιο και μαγευτική φύση.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.