Οι μυρωδιές της ιταλικής γης

Σχολές Καπάτου Οι μυρωδιές της ιταλικής γης

Οι μυρωδιές της ιταλικής γης σε ζωντανεύουν. Προέρχονται από θαυμάσιες εξοχικές περιοχές, είτε στο βουνό, είτε κοντά στη θάλασσα. Μυρωδιές που ευωδιάζουν. Από το βορρά μέχρι το νότο της Ιταλίας, συμπεριλαμβάνοντας τα νησιά της Σαρδηνίας και της Σικελίας. Πρόκειται για κάτι το ξεχωριστό, που οδηγεί τη μνήμη σε παιδικές μυρωδιές από τη φύση της πατρίδας γης .

Μυρωδιές που εξυμνούν τον τόπο της ιταλικής χερσονήσου από το πορτοκάλι του νησιού Capri, μέχρι το μύρτιλο της Panarea. Από το σύκο του Amalfi, μέχρι το αμύγδαλο της Sicilia. Από το περγαμόντο της Calabria και το άγριο κυπαρίσσι της Sardegna, μέχρι το κίτρο της Taormina και το κινότο της Liguria.

Όλες αυτές οι μυρωδιές της ιταλικής γης σε εμπνέουν να τις αισθανθείς καλύτερα από κοντά. Όλη η Μεσόγειος και συγκεκριμένα η Ιταλία φαντάζει σαν ένας μυρωδάτος κήπος, πολύχρωμος από την ποικιλία των χρωμάτων των λουλουδιών.

Η γενναιοδωρία της φύσης την εμπλούτισε με μεγάλη ποικιλία μυρωδιών. Άλλες αναζωογονούν. Άλλες αντίθετα χαλαρώνουν. Όλες, όμως, σαγηνεύουν τον καθέναν από εμάς.

Τα αρώματα της Ιταλίας είναι φημισμένα σε όλον τον κόσμο. Όλες αυτές οι μυρωδιές είναι κλεισμένες, απαθανατισμένες σε ωραία μπουκάλια, πολλές φορές συλλεκτικά, με κομψό design. Μια μεγάλη ποικιλία για άντρες και γυναίκες, ακόμα και για μικρά παιδιά.

Οι μυρωδιές της ιταλικής γης ζωντανεύουν μέσα από σαπούνια, αφρόλουτρα, ενυδατικές κρέμες, αρώματα, μυρωδιές που αντιπροσωπεύουν τα απόκρυφα μέρη της επαρχίας της Ιταλίας, μέρη που δε γνωρίζουν οι τουρίστες που την επισκέπτονται στα ταξίδια τους.

Η Caterina dei Medici μετέφερε την τέχνη του αρώματος στη Γαλλία, όταν παντρεύτηκε τον Enrico II της Γαλλίας. Πράγματι, πήρε μαζί της τον προσωπικό της αρωματοποιό Renato ή Réné, τον Φλωρεντιανό.

Μέχρι τον 17ο αιώνα, η Φλωρεντία και η Βενετία ήταν και οι δυο, πόλοι παραγωγής αρωμάτων. Ίσως και οι πιο ισχυροί της Ευρώπης.

Τους επόμενους αιώνες, η τέχνη του αρώματος εξελίχθηκε πολύ κι έτσι, εμφανίζεται η κολόνια (eau de Cologne, l’acqua di colonia στα ιταλικά). Δημιουργός της ήταν ο Giovanni Mario Farina, ο οποίος δούλευε στην εταιρεία του αδερφού του και την εμπνεύστηκε το 1714.

Επίσης, τότε υπήρχε η συνήθεια να βάζουν οι άντρες λίγη κολόνια στα μαντηλάκια τους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

* Capri: νησί στον κόλπο της Napoli

** Panarea: νησί στο αρχιπέλαγος των νήσων Eolie, στη Σικελία

*** Amalfi: πόλη της επαρχίας του Salerno στο νομό Campania

https://www.youtube.com/watch?v=UyKANz8d3zc

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.