Η γιορτή Midsommar

Σχολές Καπάτου Η γιορτή Midsommar

Η γιορτή Midsommar, είναι η γιορτή του μέσου καλοκαιριού για τους Σουηδούς.

Πρόκειται για την πιο αγαπημένη και δημοφιλή γιορτή στη χώρα. Βασικά, είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα. Πράγματι, δίνει την ευκαιρία στους Σουηδούς να γιορτάσουν με χορούς. Επίσης, να διασκεδάσουν τρώγοντας και πίνοντας. Ο στόχος είναι να απολαύσουν τη χαρά που τους προσφέρει η φύση.

Το Midsommarstång είναι το σύμβολο του μέσου καλοκαιριού, δηλαδή του midsommar.Η γιορτή Midsommar αποτελείται από δύο φάσεις.

Τα αγόρια ασχολούνται με τη δημιουργία του Midsommarstång. Τοποθετούν ένα στύλο στη γη και κατόπιν τον διακοσμούν με λουλούδια, προσπαθώντας να τον κάνουν όσο γίνεται πιο ψηλό. Ένας στύλος που δένει απόλυτα με το τοπίο της φύσης. Αποτελεί το σύμβολο της αγάπης και της γονιμότητας, για την εποχή του καλοκαιριού. Μικροί και μεγάλοι μαζεύονται συνήθως ημέρα Σάββατο και χορεύουν γύρω από το στύλο.

Παράλληλα, τα κορίτσια ετοιμάζουν το τραπέζι με τυπικά παραδοσιακά πιάτα της Σουηδίας. Επίσης, διατίθεται άφθονη φρέσκια μπύρα στους συμμετέχοντες. Το γεύμα ολοκληρώνεται με φράουλες που συνοδεύονται από σαντιγί.

Το κλίμα μπορεί να ποικίλλει και μέσα σε μια ημέρα να περάσει από βροχή σε ήλιο, ή σε αέρα. Όμως, οι Σουηδοί δεν πτοούνται και χαίρονται αυτή τη γιορτή του καλοκαιριού. Η γιορτή Midsommar διεξάγεται από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου.

Για τους Σουηδούς η γιορτή Midsommar είναι παραδοσιακή και πολύ σημαντική. Διεξάγεται μια φορά το χρόνο και τιμά τη μεγαλύτερη ημέρα του καλοκαιριού.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=dGhnN86ooTs

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.