Οι ρομαντικοί ταξιδιώτες της Ronda

Σχολές Καπάτου -Οι ρομαντικοί ταξιδιώτες της Ronda

Οι ρομαντικοί ταξιδιώτες της Ronda.

Από παλιά η Ρόντα ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για ταξιδιώτες με φαντασία. Αιτία γι’ αυτό είναι η γεωγραφική της θέση: Εκτείνεται σ’ έναν πλατύ βράχο ύψους επτακοσίων μέτρων και χωρίζεται εντυπωσιακά στη μέση από ένα βαθύ φαράγγι βάθους 160 μέτρων. Τα σπίτια που είναι στις δυο άκρες του φαραγγιού δίνουν την εντύπωση πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να βυθιστούν στο κενό. Κάτω, στο φαράγγι, περνά ο ποταμός Guadelevín.

 

Οι δυο πλευρές της πόλεις συνδέονται με τρεις γέφυρες. Χαμηλά, βρίσκεται η Αραβική Γέφυρα (Ισπανικά: Puente Árabe). Κοντά στα περίφημα αραβικά λουτρά της πόλης (Baños Árabes), από τα ελάχιστα που διατηρούνται στην Ισπανία. Λίγο ψηλότερα βρίσκεται η Παλιά Γέφυρα (Puente Viejo) και είναι μάλλον κατασκευή του πρώιμου 17ου αιώνα. Στο ψηλότερο σημείο που συνδέονται οι δυο μεριές της πόλης, βρίσκεται η εντυπωσιακή Νέα Γέφυρα. (Puente Nueve) από τον 18ο αιώνα, με τις χαρακτηριστικές της καμάρες.

 

Σχεδόν απ’ όλα τα σημεία, υπάρχει εντυπωσιακή θέα προς το δυο μεριές της κοιλάδας με τυπική μεσογειακή βλάστηση. Το τοπίο συμπληρώνουν τα δυο εθνικά πάρκα που βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την πόλη. Στα ανατολικά (Parque Natural Sierra de las Nieves) και στα δυτικά (Parque Natural de la Sierra de Grazalema).

 

Στο κέντρο της πόλης, έχει αναγερθεί ένα μνημείο αφιερωμένο στους επώνυμους Ρομαντικούς Ταξιδιώτες της Ρόντα (A los Viajeros Románticos de Ronda), με μερικές φράσεις από τον κάθε ένα γι’ αυτή. Ανάμεσα σ’ αυτούς ο Washington Irving, η Lady Tenison, ο Alfred von Wolzogen κι ο Ernest Hemingway.

 

Τα λευκά σπίτια της πόλης, το καλό της κλίμα, το τοπίο ολόγυρα και τα δεκάδες μνημεία που μαρτυρούν την ιστορία της καθιστούν τη Ρόντα και σήμερα πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους, ρομαντικούς και μη. Στο νέο τμήμα της πόλης εξακολουθούν να αναγείρονται σωρηδόν εξοχικές κατοικίες, χωρίς μέχρι τώρα να έχει αλλοιωθεί το ιστορικό της κέντρο

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.Μαθήματα ιταλικών και ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών και ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα ( Ομήρου 13 ), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινέζικα, τουρκικά, ρωσικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 2103803355.

https://www.youtube.com/watch?v=a3iE85f74qw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.