Η Σουηδία ένα Σκανδιναβικό κράτος

Σχολές Καπάτου Η Σουηδία ένα Σκανδιναβικό κράτος

Η Σουηδία ένα Σκανδιναβικό κράτος με επιφάνεια 450.000 χιλιόμετρα. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 9 εκατομμύρια κατοίκους περίπου, ο οποίος είναι εγκαταστημένος στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη και στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως είναι Göteborg, Malmö, Uppsala, Norrköping, Gävle.  Συγκεκριμένα, οι εθνικότητες που κατοικούν στη Σουηδία είναι φυσικά Σουηδοί, Φινλανδοί, Sami (ο λαός που κατοικεί στη Λαπωνία).

Σχετικά με το βόρειο άκρο της Σουηδίας, μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ αραιοκατοικημένο, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, αν και η ομορφιά του τοπίου είναι ξεχωριστή και φημισμένη. Η γεωγραφική θέση της περιοχής δε διαφέρει από εκείνη της Αλάσκας. Μάλιστα, στην Kiruna υπάρχουν σημαντικά μεταλλουργεία, που εξάγουν σίδηρο.

Στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, βρίσκεται η Σουηδική Λαπωνία, η οποία είναι το φυσικό σύνορο με τη γειτονική Νορβηγία.

Στο νότιο κομμάτι της χώρας, η οικονομία είναι αρκετά ανεπτυγμένη, σε διάφορους τομείς. Πράγματι, υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες, καθώς και τομείς ανάπτυξης της βιοτεχνολογίας. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί πολύ οι μεταφορές με τη βοήθεια της γέφυρας Ӧresund. Ακόμα, στο νότιο τμήμα της Σουηδίας, αναφέρουμε ότι έχει πολλά εδάφη, τα οποία καλλιεργούνται και ειδικά αυτά που βρίσκονται γύρω από τις λίμνες.

Φυσικά, γνωρίζουμε ότι στη Σουηδία υπάρχουν πολλές λίμνες που ομορφαίνουν το φυσικό περιβάλλον και καλύπτουν το 18,7% του εδάφους της. Ο αριθμός μπορεί να φανεί παράξενος, αλλά υπάρχουν 100.000 λίμνες ! Επιπλέον, πολυάριθμα είναι και τα ποτάμια της. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον μεγαλύτερο ποταμό Torneälven, με μήκος 570 χιλιόμετρα. Επίσης, γνωστοί είναι οι ποταμοί Klarälven και Dalälven.

Το νόμισμα της χώρας είναι η κορώνα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.