Η παράδοση «azulejos»

Σχολές Καπάτου Η παράδοση «azulejos»

Η παράδοση «azulejos» είναι διαδεδομένη στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Ένα από τα ομορφότερα «azulejos», σε εξωτερικό χώρο, βρίσκεται στην Capela das Almas στην πορτογαλική πόλη Πόρτο. Παρόλο που ο ναός αυτός είναι αρκετά παλιός και συνδυάζει πολλά αρχιτεκτονικά στυλ, η εξωτερική επένδυση με πλακίδια «azulejos» έγινε μόλις το 1929. Χρειάστηκαν γύρω στις 16.000 πλακίδια για να ολοκληρωθούν οι θρησκευτικού περιεχομένου αναπαραστάσεις του.

Σε εσωτερικό χώρο, ένα από τα μεγαλύτερα «azulejos» της Πορτογαλίας βρίσκεται στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Πόρτο, το Σάο Μπέντο. Στα Πορτογαλικά «Estação Ferroviária de São Bento». Συγκεκριμένα, η αίθουσα της εισόδου αυτού του όμορφου κτηρίου, από τον ύστερο 19ο αιώνα, επενδύθηκε λίγο αργότερα με 20.000 περίπου πλακίδια «azulejos». Χρειάστηκαν έντεκα χρόνια, δηλαδή από το 1905 μέχρι το 1916, για να ολοκληρωθεί αυτό το εντυπωσιακό «azulejo». Βασικά, φέρει διάφορες κοσμικές αναπαραστάσεις. Μεταξύ άλλων αναπαριστάται η χρονολογική εξέλιξη της ιστορίας των συγκοινωνιών.

Μια τέχνη αυτής της εμβέλειας και τέτοιας σημασίας για την ιστορία της Πορτογαλίας θα ήταν αδιανόητη χωρίς το σχετικό μουσείο στην πρωτεύουσα Λισσαβόνα. Το μουσείο αυτό είναι στην πορτογαλική γλώσσα το «Museu Nacional do Azulejo». Εκεί ο κάθε επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την εξέλιξη αυτή της τέχνης. Φιλοξενούνται δείγματα από τον 15ο αιώνα μέχρι το παρόν.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας γίνονται στα κεντρικά των σχολών Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και στα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Μαρούσι.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.