Η Volterra της Τοσκάνης

Σχολές Καπάτου Η Volterra της Τοσκάνης

Η Volterra της Τοσκάνης βρίσκεται στην κορυφή ενός αρκετά υψηλού και απότομου λόφου. Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Τοσκάνη η οποία χαρακτηρίζεται, ως επί το πλείστον, από χαμηλούς λόφους που καταλήγουν ομαλά σε πεδιάδες.

Η Volterra της Τοσκάνης δεσπόζει της γύρω περιοχής και η θέα της φτάνει μέχρι και την Τυρρηνική Θάλασσα. «Πόλη του ανέμου και του βράχου», έτσι την αποκάλεσε ο Ιταλός ποιητής Gabrielle d’ Annunzio.

Η αρχαία Velathri, απ’ όπου πήρε και το σύγχρονο όνομά της η πόλη, είναι η Volterra της Τοσκάνης. Ήταν μια από τις δώδεκα ετρουσκικές πόλεις στην κεντρική Ιταλία.

Ο πλούτος της πόλης, που κορυφώθηκε τον 4ο αιώνα, αποτυπώνεται στις εκατοντάδες τεφροδόχους που εκτίθενται στο Ετρουσκικό Μουσείο Guarnacci. Η πλούσια αυτή συλλογή εντυπωσιάζει. Ακόμα και τον μη ειδικό αρχαιολόγο. Όχι τόσο λόγω του όγκου των εκθεμάτων, όσο μέσω της εντυπωσιακής λεπτότητας στην αναπαράσταση των αγαλματιδίων.

Όλα τα στενά δρομάκια της Volterra οδηγούν στην «Piazza dei Priori» όπου ορθώνεται και το ομώνυμο παλάτι (palazzo). Το αρχαιότερο του είδους. Διατηρείται μέχρι σήμερα (α΄ μισό του 13ου αιώνα) και είναι πηγή έμπνευσης για πολλά δημόσια κτήρια σ’ ολόκληρη την Τοσκάνη στον ύστερο Μεσαίωνα.

Ακόμα και για το «Palazzo Vecchio» της Φλωρεντίας. Σε αντίθεση με τα παρόμοια διώροφα και πλατιά παλάτια της πεδινής Άνω Ιταλίας εκείνης της εποχής. Ο ημιορεινός χαρακτήρας της περιοχής επέβαλε την ανέγερση αρκετά ψηλών και πιο στενών, δημοσίων κτηρίων.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, το «Palazzo dei Priori» είναι έδρα του δημοτικού συμβουλίου. Οι συνεδριάσεις του διεξάγονται σε μια αίθουσα σπάνιας ομορφιάς.

Η απευθείας πρόσβαση στη Volterra θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο τον τουρισμό. Τώρα η μετακίνηση γίνεται είτε από τη Siena είτε από το San Gimignano. Με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποιείται μόνο με αλλαγή λεωφορείου στην Colle di Val d’ Elsa, δεδομένου ότι η πόλη ανήκει διοικητικά στην πιο μακρινή Πίζα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=x0XgxM81I8w

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.