Ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος

Σχολές Καπάτου Ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος

Ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος, είναι ένα μυθικό ταξίδι. Είναι ο σιδηροδρομικός άξονας που ενώνει τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ. Δηλαδή, το πιο ανατολικό σημείο της Ρωσίας και τον μεγαλύτερο λιμένα της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Για την ολοκλήρωση του ταξιδιού απαιτούνται 7 μέρες, καθώς πρόκειται για ένα ταξίδι άνω των 9000 χιλιομέτρων.

Ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος δημιουργήθηκε για πρακτικούς λόγους, για τη μεταφορά των εμπορευμάτων από το ένα άκρο της Ρωσίας στο άλλο. Η Σιβηρία είναι μια απέραντη έκταση με απεριόριστη φυσική ομορφιά. Όμως έχει εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες. Καθώς ο παγετός, οι ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες και τα παγωμένα νερά δυσχέραιναν εξαιρετικά, από τα παλιά χρόνια, τις μετακινήσεις. Όπως επίσης και τη διακίνηση των εμπορευμάτων.

Ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος δημιουργήθηκε για πρακτικούς λόγους από τον Βέλγο τραπεζίτη και επιχειρηματία Georges Nagelmackers. Θέλησε να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης, διακίνησης εμπορευμάτων, μεταφοράς των πρώτων υλών που προέρχονταν από το πλούσιο σιβηρικό υπέδαφος. Ουσιαστικά, ήθελε να διευκολύνει τη μετακίνηση των στρατιωτών που καλούνταν να προασπίσουν την ρωσική Ανατολή από τους Ιάπωνες.

Το έργο διεκπεραιώθηκε από πάρα πολλά εργατικά χέρια. Συγκεκριμένα όμως από καταδίκους σε καταναγκαστικά έργα. Πολλοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της δυσκολίας του έργου. Το πολυάριθμο εργατικό δυναμικό μπορούσε να κατασκευάζει 740 χιλιόμετρα ετησίως, και το συνολικό έργο, το οποίο είχε μήκος 9.288 χιλιόμετρα εγκαινιάστηκε το 1904. Ο Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος χαρακτηρίστηκε ως το ωραιότερο διαμάντι στη κορώνα του τσάρου.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=HUJX2tZY42E

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.