Η σουηδική πόλη Malmö

Σχολές Καπάτου Η σουηδική πόλη Malmö

Η σουηδική πόλη Malmö αντιπροσωπεύει την πόρτα εισόδου προς τη Σουηδία. Ανήκει στην περιοχή Skåne. Βρίσκεται στο νότιο μέρος της Σουηδίας. Ιδρύθηκε το 1272.

Για αιώνες η σουηδική πόλη Malmö ήταν η δεύτερη πόλη της Δανίας. Μιλάμε για την περίοδο όπου η περιοχή Skåne ήταν υπό δανικής κατοχής. Η σουηδική πόλη Malmö ήταν η μεγαλύτερη αγορά της νότιας Σουηδίας μέχρι τον 16ο αιώνα.

Η σουηδική πόλη Malmö είναι μια πόλη που βρίσκεται σε λιμάνι. Σφύζει από εστιατόρια και είναι ονομαστή για την τοπική παραδοσιακή κουζίνα της. Η σουηδική πόλη Malmö είναι πόλος έλξης για πάνω από 1 εκατομμύριο τουριστών το χρόνο. Έχει ένα ευνοϊκό ήπιο κλίμα σε σχέση με άλλες τοποθεσίες της Σουηδίας.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φτάνει στις 17 ώρες φωτός και το χειμώνα στις 7 ώρες. Συγκεκριμένα, είναι μια πόλη ζωντανή, όλο ενέργεια. Το αστέρι του Βορρά όπως τη χαρακτηρίζουν. Έχει μια παραλία που εκτείνεται για 2,5 χιλιόμετρα.

Οι Σουηδοί την ονομάζουν πόλη των πάρκων γιατί έχει πάρα πολύ πράσινο. Βασικά, το Folkets Park είναι το πιο παλιό πάρκο της πόλης. Είναι του 1800 και φιλοξενεί ζωολογικό κήπο και Λούνα Παρκ.

Στην πόλη υψώνεται ο φουτουριστικός ουρανοξύστης Turning Torso. Υπάρχει επίσης το Μουσείο της σοκολάτας, το Choklatfabrik, όπου μπορεί ο καθένας να αγοράσει σοκολάτες και άλλες γλυκές λιχουδιές.

Η σουηδική πόλη Malmö ξεχωρίζει με το ιστορικό της κέντρο. Το ονομαζόμενο «Gamla Staden». Φιλοξενεί τρεις κεντρικές πλατείες: τη Μεγάλη Πλατεία (Stortorget), τη Μικρή Πλατεία (Lilla Torg) και την Πλατεία Γουσταύου Αδόλφου (Gustav Adolf Torg). Οι δύο πρώτες συνδέονται μεταξύ τους και, μέσω ενός πεζοδρόμου, με την τρίτη. Αυτός ο πεζόδρομος είναι ιδανικός για shopping.

Φιλοξενεί ωραιότατα εμπορικά κέντρα και καταστήματα κάθε είδους, ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, καθώς και τις Κυριακές. Το τελευταίο Σάββατο του κάθε μήνα μέχρι τις 5.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορεί ο επισκέπτης να κυκλοφορήσει στην πόλη με ποδήλατο. Υπάρχουν λωρίδες κατάλληλες για ποδηλασία.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.