Ο ουρανοξύστης Pirelli

Σχολές Καπάτου Ο ουρανοξύστης Pirelli

Ο ουρανοξύστης Pirelli είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κτίρια της πόλης του Μιλάνου. Βασικά, η κατασκευή του διήρκεσε δέκα ολόκληρα χρόνια. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το 1950 και ολοκληρώθηκε το 1960.

Βρίσκεται στην πλατεία Piazza Duca d’Aosta, απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό Stazione Centrale του Μιλάνου. Έχει ύψος 127 μέτρων και φιλοξενεί 32 ορόφους.

Ο ουρανοξύστης Pirelli είναι το αριστούργημα δυο ξεχωριστών Ιταλών δημιουργών. Πράγματι, τον κατασκεύασαν δυο δάσκαλοι της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής, ο Μιλανέζος αρχιτέκτονας Gio Ponti και ο μηχανικός Pier Luigi Nervi.

Μέχρι το 1966, ήταν το πιο ψηλό κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ μέχρι το 2010, το ψηλότερο του Μιλάνου.

Ο ουρανοξύστης Pirelli κτίστηκε σε χώρο που ανήκε στη φημισμένη εταιρεία ελαστικών Pirelli, γεγονός που δικαιολογεί και την ονομασία του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2002, στο κτίριο και συγκεκριμένα στον 26ο όροφο, έπεσε ένα επιβατικό αεροπλάνο. Υπήρξαν τρία θύματα, ο πιλότος και 2 επιβάτες. Από τότε, ο 26ος όροφος είναι αφιερωμένος στα θύματα του ατυχήματος.

Αυτή η κατασκευή του μηχανικού Nervi είναι αρκετά ιδιαίτερη. Συγκεκριμένα, λόγω του μεγάλου ύψους του, το κτίριο έπρεπε να αντέχει στους δυνατούς ανέμους και γενικά στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στις μέρες μας, ο ουρανοξύστης Pirelli στεγάζει τη Νομαρχία του Μιλάνου.

Επίσης, το κτίριο που έχει 710 σκαλοπάτια, χρησιμοποιείται για αγώνες Run Up. Πράγματι, οι αθλητές επιχειρούν να τον ανέβουν τρέχοντας, μέχρι τον τελευταίο όροφο.

Τέλος, επειδή ο ουρανοξύστης Pirelli είναι τόσο ψηλός, που οι Μιλανέζοι τον ονομάζουν «Pirellone»*.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

*«Pirellone», είναι το μεγάλο Pirelli, γιατί στα ιταλικά, η κατάληξη –one, δηλώνει κάτι πολύ μεγάλο.

https://www.youtube.com/watch?v=BvVt2EY6PAE

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.