Η σουηδική Gamla Stan

Σχολές Καπάτου Η σουηδική Gamla Stan

Η σουηδική Gamla Stan είναι η παλιά πόλη της πρωτεύουσας Στοκχόλμης. Στα μάτια του επισκέπτη φαντάζει σαν τη Βενετία του Βορρά. Η ονομαζόμενη «staden mellan broarna» στα σουηδικά, δηλαδή η πόλη ανάμεσα στις γέφυρες. Συγκεκριμένα, αριθμεί 20 γέφυρες.

Η Στοκχόλμη έχει τα δικά της χρώματα. Το μπλε του νερού, το πράσινο των πάρκων και το κόκκινο των σπιτιών του ιστορικού κέντρου, δηλαδή της Gamla Stan.

Η σουηδική Gamla Stan περιλαμβάνει το νησί Stadsholmen και τα νησάκια Riddarholmen, Helgeandsholmen και Strömsborg. Τα περισσότερα κτίρια κτίστηκαν από το 1700 έως το 1800.

Η περιοχή αριθμεί περίπου 3.000 κατοίκους. Εκεί κανείς θα βρει πολλά μουσεία, όπως το Μουσείο «Νομπέλ» και το «Μουσείο του ταχυδρομείου». Επίσης, υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφέ και μαγαζιά με χειροποίητα αντικείμενα.

Η αρχιτεκτονική του ιστορικού κέντρου είναι ο γοτθικός ρυθμός της Βόρειας Ευρώπης και η ατμόσφαιρα θυμίζει μεσαίωνα.

Στη Gamla Stan βρίσκονται τα πιο σημαντικά ιστορικά κτίρια, όπως ο καθεδρικός ναός Domkyrkan. Επίσης, το βασιλικό ανάκτορο «Kungliga Slottet», ένα κτίριο σε στυλ μπαρόκ, που ολοκληρώθηκε το 1760. Αξίζει να αναφέρουμε ακόμη, τον οίκο των Ιπποτών «Riddarholmen».

Η μεγάλη τετράγωνη πλατεία του ιστορικού κέντρου ονομάζεται «Stortorget». Είναι η παλαιότερη πλατεία της πόλης και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες όλο το χρόνο. Εκεί βρίσκεται και το χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Στην πλατεία αυτή, το 1520 έγινε η σφαγή της Στοκχόλμης (Stockholms blodbad). Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς της Δανίας και της Νορβηγίας Cristiano II έσφαξε 100 ευγενείς. Το γεγονός αυτό σφράγισε τη μετέπειτα απόσταση που είχαν μεταξύ τους η Δανία και η Σουηδία.

Μεταξύ του 1800 και του 1900 είχε χαρακτηριστεί σαν κακόφημη. Αδύνατο να το πιστέψει κανείς αντικρίζοντάς την τώρα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=_4zWI3VYMnA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.