Το νησί Shengshan

Σχολές Καπάτου Το νησί Shengshan

Το νησί Shengshan της Κίνας απέχει, περίπου, 140 χιλιόμετρα από την ακτή της πόλης Σαγκάη.

Πάνω στους λόφους του νησιού, βρίσκεται ένα χωριουδάκι, το Houtouwan. Παλιά ήταν χωριό ψαράδων. Συγκεκριμένα, εκεί ζούσαν περίπου 600 οικογένειες ψαράδων. Όμως στις μέρες μας, το χωριό είναι έρημο πια. Οι ψαράδες το έχουν εγκαταλείψει εδώ και τριάντα χρόνια. Βασικά, προτίμησαν να εγκατασταθούν στη μεγαλούπολη. Η αλιεία έδινε κάποτε ζωή στο χωριό, αλλά η μεταφορά των ψαριών ήταν αδύνατη. Έτσι, το νησί ερήμωσε.

Το νησί Shengshan χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση που έχει καλύψει όλα τα παλιά σπίτια. Πράγματι, οι κορυφές των δέντρων ξεπέρασαν σε ύψος τις σκεπές των σπιτιών. Τα σπίτια, είναι πια χωρίς πόρτες και παράθυρα ενώ δεν υπάρχουν μαγαζιά.

Το νησί Shengshan αριθμεί μόνο πέντε κατοίκους που ζουν εκεί με τους σκύλους τους. Υπάρχουν μόνο τουρίστες που το επισκέπτονται με σκοπό να εξερευνήσουν την περιοχή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάποιες φωτογραφίες μαρτυρούν την εγκατάλειψη της περιοχής.

Σε μια Κίνα που κτίζει ουρανοξύστες, σε αυτή τη χώρα της προόδου και της ανάπτυξης, το νησί Shengshan με το χωριό Houtouwan αποτελεί εξαίρεση. Πράγματι, εκεί ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Μέσα στο υπέροχο φυσικό τοπίο που προσφέρει το νησί, δημιουργήθηκε μια βιβλιοθήκη με πολλά βιβλία. Κατά βάση λειτουργεί το σαββατοκύριακο, όπου καταφθάνουν πολλοί επισκέπτες που επιθυμούν να χαλαρώσουν από την έντονη ζωή της μεγαλούπολης.

Το ταξίδι μέχρι το νησί ξεκινά από τη Σαγκάη. Συγκεκριμένα, το καραβάκι φτάνει στον προορισμό του σε 90 λεπτά. Φυσικά, μπορεί κάποιος να μετακινηθεί και με βάρκα, αλλά θα χρειαστεί περίπου 4 ώρες. Η ανάβαση μέχρι το χωριό Houtouwan απαιτεί περίπου 2 ώρες πεζοπορίας.

Οι τουρίστες προτιμούν να επισκέπτονται το νησί Shengshan την άνοιξη και το καλοκαίρι, γιατί τότε η βλάστηση είναι έντονη και ανθίζει η φύση του νησιού.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=qVSATiRLuAw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.