Τα κινεζικά δεν είναι τελείως κινεζικά

Σχολές Καπάτου Τα κινεζικά δεν είναι τελείως κινεζικά

Τα κινεζικά δεν είναι τελείως κινεζικά. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, υπάρχουν κάποια φαινόμενα στα κινεζικά που μπορούμε να μάθουμε πιο εύκολα, ακόμα και σε σύγκριση με άλλες γλώσσες. Οι μέρες, οι μήνες και οι εποχές στα κινεζικά είναι από τα φαινόμενα στην κινεζική γλώσσα που έχουν την ευκολία τους.

Οι μέρες, οι μήνες και οι εποχές στα κινεζικά αναλύονται παρακάτω και θα καταλάβετε ότι τα κινεζικά δεν είναι τελείως κινεζικά!

Οι μέρες της εβδομάδας

Οι μέρες της εβδομάδας γράφονται πάντα εβδομάδα 1, εβδομάδα 2 και ούτω καθεξής. Αρκεί να γνωρίζετε τους αριθμούς μέχρι το 7.

Δευτέρα: 星期一 xīngqí yī

Τρίτη: 星期二 xīngqí èr

Τετάρτη: 星期三 xīngqí sān

Πέμπτη: 星期四 xīngqí sì

Παρασκευή: 星期五 xīngqí wǔ

Σάββατο: 星期六 xīngqí liù

Κυριακή: 星期日 xīngqí rì ή 星期天 xīngqí tiān

Οι μήνες του χρόνου

Οι μήνες του χρόνου γράφονται πάντα ως 1ο φεγγάρι, 2ο φεγγάρι και ούτω καθεξής. Αρκεί να γνωρίζετε τους αριθμούς μέχρι το 12.

Ιανουάριος: 一月 Yī yuè
Φεβρουάριος: 二月 Èr yuè
Μάρτιος: 三月 Sān yuè
Απρίλιος: 四月 Sì yuè
Μάιος: 五月 Wǔ yuè
Ιούνιος: 六月 Liù yuè
Ιούλιος: 七月 Qī yuè
Αύγουστος: 八月 Bā yuè
Σεπτέμβριος: 九月 Jiǔ yuè
Οκτώβριος: 十月 Shí yuè
Νοέμβριος: 十一月 Shíyī yuè
Δεκέμβριος: 十二月 Shíèr yuè

 

Οι ημερομηνίες

Οι ημερομηνίες γράφονται πολύ απλά στα κινέζικα. 年 nián σημαίνει χρόνος, 月 yuè, όπως είπαμε, σημαίνει φεγγάρι (μήνας) και 日 rì σημαίνει μέρα. Η ημερομηνία 12/5/2011 γράφεται 2011年5月12日.

Οι εποχές

Άνοιξη: 春天 chūntiān

Καλοκαίρι: 夏天 xiàtiān

Φθινόπωρο: 秋天 qiūtiān

Χειμώνας: 冬天 dōngtiān

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.