Το σουηδικό κανάλι Göta

Σχολές Καπάτου Το σουηδικό κανάλι Göta

Το σουηδικό κανάλι Göta ή Götaälv στα σουηδικά, είναι τεχνητό. Το σουηδικό κανάλι Göta σίγουρα αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κανείς όταν βρίσκεται στη Σουηδία.

Πρόκειται για μια από τις πιο μεγάλες κατασκευές της χώρας. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο νότιο τμήμα της και συνδέει την πόλη Göteborg με τη Στοκχόλμη. Επίσης, ενώνει δύο θάλασσες, οκτώ λίμνες, τρία κανάλια και ένα ποτάμι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σουηδικό κανάλι Göta διαθέτει ένα σύστημα με 52 κλεισίματα που το καθιστά πλωτό κανάλι.

Το σουηδικό κανάλι Göta κατασκευάστηκε μεταξύ του 1810 και 1823, μετά από απόφαση του βασιλιά της Σουηδίας Gustav Vasa (1496 – 1560). Βασικά, ήθελε να αποφύγει τους φόρους που είχε επιβάλλει η Δανία σε όλα τα πλοιάρια που περνούσαν το κανάλι του Ӧresund. Επιτηρητής του έργου ήταν ο κόμης Baltzar Von Platen, στρατιωτικός καριέρας και κυβερνητικός παράγοντας της Σουηδίας.

Κάθε χρόνο, οι επισκέψεις στο κανάλι αρχίζουν στις 4 Μαΐου και τελειώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου. Μπορεί κανείς να περιδιαβεί τα δύο μουσεία που βρίσκονται εκεί. Συγκεκριμένα, το μουσείο Göta Kanal του Motala που αναφέρεται στην ιστορία του καναλιού και το μουσείο του Sjötorp που αναφέρεται στην κυκλοφορία των πλοιαρίων.

Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βόλτα με πλοιάριο, κανό, kayak, ή ακόμη και με ποδήλατο, κατά μήκος του καναλιού. Επίσης, στον ελεύθερο χρόνο του μπορεί να ψαρέψει γαρίδες. Επιπλέον, το σουηδικό κανάλι Göta διαθέτει 21 μαρίνες όπου αράζουν πολλά σκάφη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=AvNsLLVtMRw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.