Το νοσοκομείο με τις κούκλες

Σχολές Καπάτου Το νοσοκομείο με τις κούκλες

Το νοσοκομείο με τις κούκλες (Hospital de Bonecas) βρίσκεται στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας. Ιδρύθηκε το 1830 και ο ρόλος του είναι να επιδιορθώνει σπασμένες κούκλες καθώς και άλλα παιχνίδια. Εδώ μπορεί κανείς να βρει ακόμη και ανταλλακτικά εάν τα χρειαστεί.

Οι πρώτοι φίλοι των παιδιών είναι τα παιχνίδια και, κυρίως για τα μικρά κοριτσάκια είναι οι κούκλες.

Βασικά, το νοσοκομείο με τις κούκλες είναι μια γωνιά αγάπης. Ένας μαγικός τόπος για τα παιδιά στην καρδιά της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Ένα εργαστήριο που έχει σκοπό να σώσει τις γλυκές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, φροντίζοντας με λεπτομέρεια την επιδιόρθωση των παιχνιδιών.

Εδώ, στην περιοχή Praca sa Figueria, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο με τις κούκλες, κατοικούσε παλιά μια κυρία που ασχολιόταν με τη ραπτική. Λίγα μέτρα πιο μακριά, βρισκόταν η λαϊκή αγορά, μια από τις μεγαλύτερες της πόλης. Εκεί έκαναν τα ψώνια τους οι νοικοκυρές της συνοικίας. Η δε μοδίστρα καθόταν στο κατώφλι του σπιτιού της, έραβε και φρόντιζε τις κούκλες των παιδιών τους, όταν χρειαζόταν επιδιόρθωση, που της έφερναν οι κυρίες πηγαίνοντας στην αγορά.

Έτσι, με την πάροδο των χρόνων, σιγά-σιγά, δημιουργήθηκε το νοσοκομείο με τις κούκλες.

Στις μέρες μας, ο επισκέπτης μπορεί να περιδιαβεί το μουσείο που βρίσκεται στο χώρο του νοσοκομείου και να αναπολήσει την παιδική του ηλικία.

Αυτό το εργαστήριο υπάρχει ακόμα, αλλά έχει αλλάξει μορφή. Τώρα πια το νοσοκομείο με τις κούκλες φιλοξενεί κούκλες που είναι όλες ανεκτίμητης αξίας. Προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου. Παράλληλα, μέσα σε αυτόν το χώρο βρίσκεται και το μουσείο της κούκλας. Είναι ανοιχτό για το κοινό Δευτέρα με Σάββατο, από τις 10.30 έως τις 12.30 και από τις 15.30 έως τις 17.00. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 2€.

Στη Λισσαβόνα υπάρχουν πολλά μαγικά μέρη που μπορεί να θαυμάσει όποιος ξέρει καλά την πορτογαλική πόλη και μπορεί να μετακινηθεί στο εσωτερικό της. Αναφερόμαστε σε μέρη που είναι ανοιχτά και επισκέψιμα στο κοινό, αλλά για έναν παράξενο λόγο δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αναγράφονται σε κανέναν τουριστικό οδηγό ή κανείς δε μιλά για αυτούς τους χώρους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=BV-77xiwhaA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.