Η σουηδική συνοικία Haga

Σχολές Καπάτου Η σουηδική συνοικία Haga

Η σουηδική συνοικία Haga είναι μια πολύ γραφική και κεντρική περιοχή της σουηδικής πόλης Göteborg.

Η σουηδική συνοικία Haga είναι γνωστή για την κουλτούρα και τη γαστρονομία της. Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική συνοικία Haga βρίσκεται στο νότιο τμήμα του ποταμού Göta. Παλιά, στην περιοχή έμεναν κυρίως οικογένειες ψαράδων. Πρόκειται για μια συνοικία με ένα μακρινό λαμπρό παρελθόν, που στις μέρες μας, ξαναβρίσκει τους σύγχρονους ρυθμούς της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ιδρύθηκε το 1700 από τη βασίλισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Η σουηδική συνοικία Haga στις μέρες μας αριθμεί 4.000 κατοίκους περίπου. Επίσης, απεικονίζει τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του Göteborg. Πράγματι, είναι ένα σύμπλεγμα παλιών δρόμων με ξύλινα σπίτια που δεν υπερβαίνουν τους τρεις ορόφους. Τα διαμερίσματα είναι λιγοστά και ανεπαρκή για τους κατοίκους της περιοχής, γι’ αυτό και η αναζήτηση κατοικίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη στην περιοχή.

Η σουηδική συνοικία Haga έχει πολλά μαγαζιά που εμπορεύονται διάφορα χειροποίητα αντικείμενα και σουβενίρ. Επίσης, σχεδόν παντού, υπάρχουν βιβλιοπωλεία. Όμως, στον κεντρικό της δρόμο, ξεχωρίζουν τα πολλά μπαρ, όπου συχνάζουν οι νέοι για να πιουν τον καφέ τους με το δικό τους σουηδικό τρόπο. Συγκεκριμένα, ο καφές συνήθως συνοδεύεται με Kanelbulla, το γλυκό κανέλας, ή ένα κομμάτι kladdkaka, ένα είδος τούρτας, ή ακόμα από ένα chokladbollar, ένα στρογγυλό σοκολατάκι.

Ο κεντρικός δρόμος της συνοικίας Haga είναι γεμάτος κόσμο και σφύζει από ζωή.

Τέλος, η σουηδική συνοικία Haga είναι μια πολύ ξεχωριστή «γωνιά» της πόλης και αξίζει να την περιδιαβεί κανείς.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=sDC3WmJdtIQ

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.