Η πόλη του Innsbruck

Σχολές Καπάτου Η πόλη του Innsbruck

Η πόλη του Innsbruck, «Η Γέφυρα του ποταμού Ινν»

Η πόλη του Innsbruck είναι πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου του Τυρόλου. Συγκεκριμένα βρίσκεται στο μέσο της ομώνυμης κοιλάδας. «Αγκαλιάζεται» στα νότια και στα βόρεια από βουνά. Η κορυφή του Hafelekar, ύψους 2300 μέτρων, συνδέεται με το κέντρο της πόλης με τρία διαδοχικά τελεφερίκ, τη «Βορινή Αλυσίδα Τελεφερίκ» (Nordkettenbahn).

Υπάρχουν πολλά τοπωνύμια στις γερμανόφωνες χώρες με την κατάληξη –bruck ή που απλώς ονομάζονται «Bruck». Βασικά, πρόκειται για παραλλαγή της λέξης «Brücke» (γέφυρα), που είναι ετυμολογικά συγγενική με την αγγλική λέξη «bridge». Φυσικά, και στα Αγγλικά, η λέξη αυτή χρησιμοποιείται ως συνθετικό τοπωνυμιών (π.χ. «Cambridge»).

Η πόλη του Innsbruck έχει ένα ξεχωριστό ιστορικό κέντρο.

Πράγματι, στην πόλη κυριαρχούν δυο κυρίως αρχιτεκτονικοί ρυθμοί. Τα πολύ παλιά κτήρια από το τέλος του Μεσαίωνα που βρίσκονται, κυρίως, στα στενά δρομάκια της πόλης. Εκεί ο κάθε επισκέπτης χάνεται όταν τα περιδιαβαίνει. Είναι χαμηλοτάβανα, σε διάφορους χρωματισμούς. Επίσης, συνήθως έχουν καμάρες, και στα ισόγειά τους υπάρχουν σήμερα μπαρ και μπυραρίες που προσκαλούν για μπίρα και τοπικές σπεσιαλιτέ. Διακρίνεται το «Goldenes Dachl» («Χρυσή Στέγη»), από τον 15ο αιώνα.

Μέχρι το 17ο αιώνα περίπου, η πόλη του Innsbruck χαρακτηριζόταν από τον επαρχιωτισμό του, σε αντίθεση με το σχετικά κοντινό Salzburg που είχε ανέκαθεν πιο αυτοκρατορικό στιλ. Η Μαρία Θηρεσία, άλλαξε αυτό το δεδομένο, μεταμορφώνοντας ένα μεσαιωνικό κάστρο σε  ένα μικρό παλάτι (Kaiserliche Hofburg) για τη διαμονή εκεί της αυτοκρατορικής οικογένειας της Αυστρίας, σε περίπτωση ταξιδιού προς το Τυρόλο. Δίπλα ακριβώς, επενδύθηκε εσωτερικά, σε ύφος μπαρόκ και ροκοκό, μια παλαιότερη γοτθική εκκλησία (Hofkirche) για τον ίδιο σκοπό.

Η πόλη του Innsbuck σήμερα είναι βάση εξόρμησης για την εξερεύνηση του Τυρόλου. Επίσης, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο της Κεντρικής Ευρώπης. Πράγματι, λίγο έξω από την πόλη περνά ο αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη Βόρεια Ιταλία με πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=tsmCkUi6xIs

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.