Η κρέμα zabaione

Σχολές Καπάτου Η κρέμα zabaione

Η κρέμα zabaione είναι γνωστή σε όλη την Ιταλία.

Η κρέμα zabaione είναι γνωστή επίσης και με τις ονομασίες «zabajone» ή «zabaglione». Είναι μια αφράτη και γλυκιά κρέμα της ιταλικής ζαχαροπλαστικής. Αποτελεί την αγαπημένη συνταγή των παιδιών, γι’ αυτό ξυπνά σε όλους τους Ιταλούς, γλυκές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.

Το βασικό της συστατικό είναι το αυγό και συγκεκριμένα, ο κρόκος του. Επίσης, άλλα συστατικά είναι η ζάχαρη, καθώς και κρασί ή λικέρ.

Η κρέμα zabaione αποτελεί βασικό στοιχείο για την παρασκευή γνωστών λικέρ, όπως το «Vov» και το «Zabov». Μάλιστα, η συνταγή έγινε γνωστή σε πολλά μέρη του κόσμου και, έδεσε με διάφορα παραδοσιακά λικέρ, όπως το κρασί της Πορτογαλίας («Porto»), το ιταλικό «Marsala», το τσέρι της Ισπανίας («Jerez»), το γαλλικό «Rivesaltes» και το «Moscato».

Η ετυμολογία της λέξης.

Η ονομασία «zabaglione» πιθανόν να προέρχεται από ένα γλυκό βενετσιάνικο ποτό, το «Zabaja».

Βασικά, η κρέμα zabaione έχει τις ρίζες της από τα πολύ παλιά χρόνια. Οι κάτοικοι της περιοχής Reggio Emilia, δίνουν τη δική τους εκδοχή. Συγκεκριμένα, την εμπνεύστηκε, το 1471, ο Ιταλός Giovan Paolo Baglioni. Επίσης, μια τέτοια παλιά συνταγή φυλάσσεται στο «Morgan Library & Museum» της Νέας Υόρκης. Η συνταγή αυτή είχε τις ρίζες της στην ιταλική πόλη Napoli.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, η κρέμα zabaione ήταν έμπνευση του ιερωμένου Fra’ Pasquale de Baylon (1540-1592), από την πόλη του Torino. Μετέπειτα, το 1680, ο ιερωμένος αγιοποιήθηκε και τώρα πια είναι ο προστάτης των ζαχαροπλαστών και των μαγείρων.

Φημολογείται επίσης, ότι ο δημιουργός αυτής της συνταγής ήταν ο Duca της Savoia, Carlo Emanuele I, τον 16ο αιώνα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η κρέμα zabaione συχνά συνοδεύει άλλες συνταγές ζαχαροπλαστικής. Μπορεί όμως να τη γευτεί κανείς και σκέτη. Συνήθως, προσφέρεται μέσα σε γυάλινες κούπες, μαζί με μπισκότα, σαν επιδόρπιο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=bohY8z1Wt5w

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.