Σπουδές στην Κίνα

Σχολές Καπάτου Σπουδές στην Κίνα

Οι σπουδές στην Κίνα είναι πλέον ένα συχνό φαινόμενο.

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι νέοι – τόσο από την Ελλάδα όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη – που μεταναστεύουν για σπουδές στην Κίνα. Πράγματι, το Πανεπιστήμιο της κινεζικής πρωτεύουσας δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα δυτικά πανεπιστήμια.

Οι σπουδές στην Κίνα δεν είναι ένα ανεκπλήρωτο όνειρο, μιας που το κόστος ζωής για τους φοιτητές είναι πολύ χαμηλό. Με ενάμισι ευρώ στην Ελλάδα, το πολύ-πολύ να αγοράσει κανείς … μια τυρόπιτα. Όμως, με το ίδιο ποσό, μπορεί να απολαύσει κανονικό γεύμα και μάλιστα στο καλύτερο εστιατόριο του Πεκίνου. Συγκεκριμένα, δυο άτομα μπορούν να έχουν ένα πλήρες γεύμα με 50 ευρώ. Επίσης, μισό ευρώ κοστίζει ένα μπουκάλι μπύρα στα καφέ ή τα μπαρ.

Οι «κινεζοσπουδαγμένοι».

Πέρα όμως από το χαμηλό κόστος ζωής, όσον αφορά στο φαγητό και στη διαμονή, οι «κινεζοσπουδαγμένοι» έχουν αρχίσει να γίνονται περιζήτητοι. Μάλιστα, την τελευταία τριετία, οι Άγγλοι φοιτητές στην Κίνα έχουν υπερδιπλασιαστεί, ενώ οι «μετοχές» του Πανεπιστημίου του Πεκίνου ανεβαίνουν σταθερά στη διεθνή κατάταξη.

Ήδη, διάσημα βρετανικά πανεπιστήμια δρομολογούν προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών με το Πεκίνο, για σπουδές στην Κίνα. Θετικές επιστήμες, όπως Βιολογία και Γενετική, αλλά και η Αεροδιαστημική Τεχνολογία, είναι από τους κλάδους των κινεζικών πανεπιστημίων που χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης.

Επίσης, σε πολλά κινεζικά πανεπιστήμια, υπάρχει έδρα Αρχαιοελληνικών Σπουδών. Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου υπάρχει και έδρα Νεοελληνικών Σπουδών !

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ξένοι φοιτητές στην Κίνα έχουν πολύ καλές προοπτικές εργασίας. Το γεγονός και μόνο ότι γνωρίζουν αγγλικά, αποτελεί σπουδαίο προσόν. Μεγαλύτερο από το να γνωρίζεις κινεζικά στην Ευρώπη ! Αυτό ισχύει, αν και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, στην πλειονότητα τους επιχειρηματίες, διαπιστώνουν ότι για να προλάβουν την οικονομική άνοδο του «κόκκινου δράκου», θα πρέπει να μάθουν τον πολιτισμό και τη γλώσσα που μιλά μια αγορά 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Τελικά, όπου κι αν επιλέξει κανείς να ζήσει ή να εργαστεί, στην Ευρώπη ή στην Κίνα, το να γνωρίζει κινεζικά, αποτελεί ένα ιδιαίτερο προσόν.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.