Η ιταλική πόλη Mantova

Σχολές Καπάτου Η ιταλική πόλη Mantova

Η ιταλική πόλη Mantova είναι η πιο «πράσινη» πόλη της Ιταλίας.

Η ιταλική πόλη Mantova βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σε ότι αφορά τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι πιο «πράσινες» πόλεις της Ιταλίας έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας.

Την Mantova ακολουθούν κατά σειρά οι πόλεις Parma, Bolzano, Trento που βρίσκονται στη Β. Ιταλία και η Cosenza που βρίσκεται κοντά στη Napoli.

Οι πιο «πράσινες» πόλεις της Ιταλίας συμβάλλουν στην ποιοτική και καλύτερη διαβίωση των κατοίκων τους.

Συγκεκριμένα, η ιταλική πόλη Mantova είναι η πιο «πράσινη» πόλη της Ιταλίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της έρευνας «Ecosistema urbano» που διεξήγαγε η οργάνωση «Legambiente». Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Sole 24 ore». Μάλιστα, η ιταλική πόλη Mantova βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Βασικά, στην αξιολόγηση συνέβαλλαν πολλοί παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα, η ποιότητα του αέρα, το νερό, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα μεταφορικά μέσα, το περιβάλλον καθώς και η ενέργεια.

Η ιταλική πόλη Μάντοβα, Mantua στα λατινικά και, Màntua στην τοπική διάλεκτο, είναι μια πόλη με 50.000 κατοίκους περίπου.

Η ιταλική πόλη Mantova είναι κτισμένη κοντά στη λίμνη της Garda (Lago di Garda). Πρόκειται για μια πόλη με μεγάλη ιστορία. Επίσης, φημίζεται για τη γαστρονομία της. Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι, το 2019 έχει οριστεί ως η ευρωπαϊκή πόλη του αθλητισμού.

Όσον αφορά στην ιταλική πόλη Bolzano, κατέχει άξια μια θέση στη λίστα με τις πιο «πράσινες» πόλεις της Ιταλίας, γιατί η μετακίνηση των κατοίκων της γίνεται με το ποδήλατο. Πράγματι, αυτή η καλή συνήθεια συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης και φυσικά, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Την 23η θέση στην κατάταξη των πιο «πράσινων» ιταλικών πόλεων κατέχει το Μιλάνο, ενώ πριν ένα χρόνο ήταν στην 31η θέση. Η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχει βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει στον τομέα των μεταφορικών μέσων.

Τέλος, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Napoli βρίσκεται στην 89η θέση, το Palermo στην 100η, ενώ την τελευταία θέση καταλαμβάνει η πόλη Catania της Σικελίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri και Inpratica.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=YcnfB3lItxA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.