Τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία

Σχολές Καπάτου Τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία

Τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία είναι πράγματι ξεχωριστά.

Τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία γιορτάζονται με μια ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η Βραζιλία είναι μια χώρα με πολλές κουλτούρες και επιρροές που διαφοροποιούνται από περιοχή σε περιοχή.

Όμως, η Πρωτοχρονιά και η παγκοσμίως γνωστή γιορτή του καρναβαλιού παραμένουν οι πιο σημαντικοί εορτασμοί της χώρας.

Κάθε χρόνο, πάνω από 1.000.000 άνθρωποι φτάνουν στη Serra Gaúcha στην πόλη Gramado, για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία. Έτσι, συμμετέχουν στον εορτασμό των Χριστουγέννων του φωτός (Natal Luz). Πράγματι, τα Χριστούγεννα στη Βραζιλία είναι ιδιαίτερα φωτισμένα, εξ’ ου και η ονομασία.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή γιορτή που διαρκεί από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τις 11 Ιανουαρίου, σε ένα κλίμα ζεστό, λόγω του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, αυτήν την περίοδο, η θερμοκρασία στη Βραζιλία κυμαίνεται από τους 15 μέχρι τους 36 βαθμούς, το ανώτερο.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, στους δρόμους της πόλης πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση με μουσική. Επίσης, διοργανώνονται διάφορα θεάματα αφιερωμένα, κυρίως, στα μικρά παιδιά που χαίρονται τόσο πολύ με την παράδοση των Χριστουγέννων.

Ο εορτασμός «Natal Luz»

Ο εορτασμός «Natal Luz» της πόλης Gramado είναι μια παράδοση πολλών χρόνων στη Βραζιλία. Μάλιστα, κάθε χρόνο που περνάει εμπλουτίζεται με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, γι’ αυτό και προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Εξάλλου, η πόλη Gramado είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Είναι κτισμένη στο βουνό και ξεπροβάλλει μέσα από μια ιδιαίτερα πλούσια φύση. Συγκεκριμένα, αυτή η περιοχή βρίσκεται στο κρατίδιο του Rio Grande do Sul, πολύ κοντά στο Porto Alegre.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αποικιακό παρελθόν της πόλης Gramado καθρεπτίζεται στους κατοίκους της που είναι, ως επί το πλείστον, ξανθοί και με γαλανά μάτια.

Τέλος, η πόλη Gramado αντλεί τη γοητεία της από την αρχιτεκτονική της Βαυαρίας, εμπνευσμένη από τα ρομαντικά μέρη της Γερμανίας του περασμένου αιώνα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=VXCGEQZ-5Tg

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.