Μέρα των «Αγίων Αθώων»

Σχολές Καπάτου Μέρα των «Αγίων Αθώων»

Η 28η Δεκεμβρίου είναι μέρα των «Αγίων Αθώων».

Όπως όλοι γνωρίζουν, στις 28 Δεκεμβρίου, η καθολική εκκλησία τιμά τη μέρα των «Αγίων Αθώων» Μαρτύρων. Στα Ισπανικά «Santos Inocentes» ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση, η μέρας της «αθωότητας». Στη μνήμη της σφαγής των αθώων παιδιών που σφαγιάστηκαν από τον Ηρώδη τον Μέγα, βασιλιά του Ισραήλ.

Κατά το Μεσαίωνα πίστευαν ότι η 28η Δεκεμβρίου ήταν μια ημέρα που δεν έφερνε τύχη. Ίσως γι’ αυτό το λόγο η μέρα των «Αγίων Αθώων» έγινε η ημέρα του αστείου και της φάρσας. Στα ισπανικά είναι η γιορτή των τρελλών (fiesta de los locos).

Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και σε άλλες χώρες.

Όπως και στην Ελλάδα υπάρχει η παράδοση να κάνουμε αστεία την ημέρα της Πρωταπριλιάς. Απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή, μιας και στις εφημερίδες, σε τηλεοπτικούς σταθμούς κρατικούς και μη, ή ακόμα και στους χώρους εργασίας λέγονται συνειδητά ψέματα. Ψέματα τα οποία φυσικά διαψεύδονται την ίδια ή την επόμενη μέρα. Στόχος είναι τα αστεία και η διασκέδαση.

Όλοι οι Ισπανοί δικαιούνται τη μέρα των «Αγίων Αθώων», στις 28 Δεκεμβρίου, να κάνουν broma (αστείο). Μιας και εκ προοιμίου έχουν εξασφαλίσει, λόγω της ημέρας, το συγχωροχάρτι της αθωότητας.

Τη μέρα των «Αγίων Αθώων», γίνονται πολλές φάρσες όπως, αντί για αλάτι να χρησιμοποιούν ζάχαρη. Επίσης να κολλήσουν μια φιγούρα στην πλάτη κάποιου. Ψέματα όπως ότι η πλατεία των ταύρων της Σεβίλλης θα κατεδαφιστεί για να γίνει ένα ενυδρείο. Όλα αυτά γελώντας και λέγοντας «inocente palomíta que te dejaste engañar», δηλαδή, «αθώο περιστεράκι, πώς άφησες και σε κορόιδεψαν».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Encuentros και Enpractica.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=4mX5HfvKsf4

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.