Τα γερμανικά μπισκότα Plätzchen

Σχολές Καπάτου Τα γερμανικά μπισκότα Plätzchen

Τα χριστουγεννιάτικα γερμανικά μπισκότα Plätzchen

Τα γερμανικά μπισκότα Plätzchen είναι τα αγαπημένα μπισκότα των παιδιών για τα Χριστούγεννα. Είναι ένα είδος μαλακών μπισκότων τα οποία φτιάχνονται σε διάφορα σχήματα και χρώματα.

Τα γερμανικά μπισκότα Plätzchen είναι μπισκότα βουτύρου. Επειδή είναι σχετικά εύκολη η παρασκευή τους, πολλές Γερμανίδες νοικοκυρές μπαίνουν στον κόπο και τα παρασκευάζουν οι ίδιες στο σπίτι τους. Βέβαια, η διαδικασία παρασκευής τους, αν και εύκολη, είναι λίγο χρονοβόρα.

Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα στη Γερμανία…

Τα μικρά παιδιά αναρωτιούνται πότε η μητέρα τους θα τους φτιάξει τα Plätzchen. Όλα τα παιδιά μαζεύονται γύρω από το τραπέζι, ανακατεύουν τα υλικά, ζυμώνουν, πλάθουν και διακοσμούν τη ζύμη ακούγοντας χριστουγεννιάτικη μουσική. Αφού τα ψήσουν, δοκιμάζουν παίρνοντας το πρώτο μπισκότο ακόμα ζεστό από το ταψί και, αυτή είναι η στιγμή που καταλαβαίνουν ότι ξεκινούν τα Χριστούγεννα.

Ακόμα κι αυτός που δεν ασχολείται με τη διαδικασία, γίνεται λάτρης της ζαχαροπλαστικής. Αυτά τα μπισκότα σημαίνουν προσμονή των Χριστουγέννων για τα μικρά παιδιά. Συνηθίζεται να συνοδεύουν τον καφέ την περίοδο του Advent.

Τα γερμανικά μπισκότα Plätzchen παράγονται στα ζαχαροπλαστεία κι επίσης στους φούρνους όλων των γερμανόφωνων χωρών. Εκεί πωλούνται με το κιλό ή σε συσκευασίες. Με διάφανη μεμβράνη στην επιφάνεια, έτσι ώστε τα πολύχρωμα Plätzchen να δημιουργούν αισθητικά εντυπωσιακούς σχηματισμούς που, εκτός από την όρεξη, διεγείρουν και την όραση.

Τα Χριστούγεννα είναι η σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή στις γερμανόφωνες χώρες και τα μπισκότα Plätzchen είναι το γλυκό που χαρακτηρίζει εκείνες τις μέρες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=TXQSsAxlfEk

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.