Πηδώντας τα 7 κύματα

Σχολές Καπάτου Πηδώντας τα 7 κύματα

Πηδώντας τα 7 κύματα (pular as 7 ondas)

Η Βραζιλία υποδέχεται το νέο έτος κάνοντας μπάνιο στη θάλασσα και πηδώντας τα 7 κύματα. Η  παραλία Copa Cabana έχει την τιμητική της. Χιλιάδες Βραζιλιάνοι φορώντας μαγιό και πίνοντας σαμπάνια λικνίζονται στα κύματα της θάλασσας. Υποδέχονται τη χρονιά πηδώντας τα 7 κύματα. Ένα κύμα για κάθε μέρα της βδομάδας.

Στη Βραζιλία ένα έθιμο άμεσα συνδεδεμένο με τις αφροβραζιλιάνικες τελετές είναι η «Umbanda». Το έθιμο αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές εδώ και δεκαετίες. Στις 31 Δεκεμβρίου οι Βραζιλιάνοι πηγαίνουν στις παραλίες και περνούν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πηδώντας τα 7 κύματα.

Όλοι οι Βραζιλιάνοι, αλλά και οι τουρίστες που βρίσκονται εκεί αυτήν την ημέρα, ντύνονται στα λευκά. Έτσι όπως γινόταν και στο παρελθόν. Πολλοί είναι αυτοί που το συνδέουν με την καλοτυχία που μπορεί να φέρει για το νέο έτος.

Πηδώντας τα 7 κύματα, η ιστορία του εθίμου

Το τελετουργικό αυτό ξεκίνησε στα πλαίσια τελετών, προς τιμήν της θεάς Iemanjá. Η θεά Iemanjá, λόγω  θρησκευτικού συγκρητισμού, ταυτίζεται με την Παναγία (ως «Nossa Senhora da Conceição»).

Ο εξαγνισμός του σώματος και του πνεύματος, η λατρεία της Iemanjá , θεότητας των θαλασσίων υδάτων, αλλά και η αναφορά στις Επτά Σειρές της Umbanda (Sete Linhas de Umbanda), ταυτίζονται με τις 7 ιδιότητες του Θεού της χριστιανικής θρησκείας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=vzzRnW8zfC0

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.