Ο τροπικός βοτανικός κήπος

Σχολές Καπάτου Ο τροπικός βοτανικός κήπος

Ο τροπικός βοτανικός κήπος Xishuangbanna της Κίνας

Ο τροπικός βοτανικός κήπος Xishuangbanna  αποτελεί ένα υπέροχο περιβάλλον, λόγω της μεγάλης ποικιλίας των τροπικών φυτών του. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Mengla και εκτείνεται κατά μήκος μιας μικρής χερσονήσου που περιβάλλεται από τον ποταμό Lupsuo, 70 χιλιόμετρα ανατολικά του Jinghong.

Ο τροπικός βοτανικός κήπος Xishuangbanna ιδρύθηκε το 1959 από τον Cai Xitao (1911-1981), διάσημο Κινέζο βοτανολόγο. Ο τροπικός βοτανικός κήπος καλύπτει έκταση 900 εκταρίων (90.000 στρεμμάτων). Μάλιστα, με μια συλλογή περισσότερων από 13.000 εγχώριων και εισαγόμενων βοτανικών ειδών, είναι ο μεγαλύτερος τροπικός βοτανικός κήπος στην Κίνα.

Η καταλληλότερη στιγμή της ημέρας για να τον επισκεφθεί κανείς είναι το απόγευμα, όταν δεν έχει πολλούς τουρίστες. Πράγματι, εκείνη την ώρα, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη φύση και το γαλήνιο περιβάλλον. Μάλιστα, εάν έχει χρόνο, αξίζει τον κόπο να περάσει μια νύχτα στο μικρό ξενοδοχείο του κήπου.

Η εκπληκτική θέα από τον κήπο, τον έχει καταστήσει ένα από τα πιο σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της Xishuangbanna.

Εξάλλου, ο τροπικός βοτανικός κήπος Xishuangbanna γίνεται μία «Κιβωτός του Νώε» για τη διατήρηση των τροπικών φυτών. Ακόμη, θεωρείται από τα κορυφαία ιδρύματα πάνω στη βιολογία των τροπικών φυτών. Η ποικιλομορφία της χλωρίδας είναι γνωστή. Πράγματι, υπάρχουν πάνω από 5000 είδη ψηλών φυτών που καλλιεργούνται στον τροπικό κήπο.

Ο τροπικός βοτανικός κήπος Xishuangbanna ηγείται των 88 βοτανικών κήπων της Κίνας. Επίσης, παρέχει δυνατότητες για επιστημονικές έρευνες σχετικά με το οικοσύστημα. Συγκεκριμένα, εδώ έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 698 επιστημονικά ερευνητικά έργα. Οι σχετικές έρευνες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στον οργανισμό του τροπικού βοτανικού κήπου απονεμήθηκαν 11 βραβεία ευρεσιτεχνίας και καινοτομίας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Oeh07Z1Tju0

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.