Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί

Σχολές Καπάτου Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί

Η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί (Balıklı Rum Kilisesi)

Η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί φέρει και μία δεύτερη ονομασία Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα Ιερό Χριστιανικό Αγίασμα. Η Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα έξω από τα τείχη της προς την πύλη της Συληβρίας. Συγκεκριμένα, στην περιοχή η οποία σήμερα ονομάζεται Balıklı.

Στο σημείο αυτό κατά την περίοδο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, παραθέριζαν οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες γιατί τους άρεσε να απολαμβάνουν τα γάργαρα νερά, στα οποία αφθονούσαν τα ψάρια.

Σύμφωνα με την παράδοση

Το 450 μ.Χ. ένας στρατιώτης, ο ονομαζόμενος Λέων συνάντησε στην Χρυσή Πύλη έναν τυφλό ο οποίος του ζήτησε λίγο νερό. Ο Λέων προθυμοποιήθηκε, έψαξε να βρει νερό εκεί γύρω, αλλά δε βρήκε τίποτα. Τη συγκεκριμένη στιγμή όμως, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή η οποία του υπέδειξε μια πηγή που βρισκόταν εκεί κοντά. Ο τυφλός αφού ήπιε, έβαλε λίγο νερό στα μάτια του. Ως εκ θαύματος ξαναβρήκε το φως του! Τότε ο στρατιώτης Λέων κατάλαβε ότι επρόκειτο για ένα πραγματικό θαύμα της Παναγίας! Αργότερα ο Λέων έγινε ο τρανός αυτοκράτορας «Λέων ο Μέγας» (457-474 μ Χ). Έτσι έκτισε πάνω στο Αγίασμα ένα μεγαλόπρεπο ναό προς τιμήν της Παναγίας και τον ονόμασε Πηγή.

Κάτω από το Ναό υπήρχε το Αγίασμα στο οποίο οδηγούσαν δυο σκάλες από 25 σκαλιά. Χάρη στη θαυματουργή επίδραση του Αγιάσματος ο Ναός σύντομα απέκτησε μία τεράστια φήμη. Επιπλέον το Αγίασμα συνδέθηκε στενά με την ευλάβεια του λαού της Κωνσταντινούπολης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.