Τα φρούτα της Βραζιλίας

Σχολές Καπάτου Τα φρούτα της Βραζιλίας

Τα φρούτα της Βραζιλίας είναι παράξενα

Τα φρούτα της Βραζιλίας είναι από τα πιο παράξενα, με ποικιλία χρωμάτων και ξεχωριστή γεύση. Η Βραζιλία παράγει πολλά τροπικά φρούτα, που καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες γιατί είναι δροσερά και ανακουφίζουν από το ζεστό κλίμα της χώρας.

Κάποια από τα φρούτα της Βραζιλίας είναι πολύ γνωστά και στην Ελλάδα. Αυτά είναι η παπάγια (papaya), το μάνγκο (mango), το λάιμ (lime), το αβοκάντο (avocado), ο ανανάς (ananas) και η καρύδα (cocco).

Τα φρούτα της Βραζιλίας που δε φτάνουν στην Ευρώπη

Πολλά από τα φρούτα της Βραζιλίας δε φτάνουν καν στην Ευρώπη, γιατί ωριμάζουν γρήγορα και δεν θα άντεχαν κατά το χρόνο της μεταφοράς τους.

Μερικά από τα φρούτα της Βραζιλίας

  1. Seriguela ή Kumquat. Η καλύτερη εποχή για να γευτεί κανείς αυτό το φρούτο είναι τα μέσα του καλοκαιριού. Πουλιέται στις λαϊκές αγορές, καθώς επίσης και στους δρόμους της πόλης. Είναι μικρό στο μέγεθος, αλλά γεμάτο βιταμίνες. Ένα φρούτο γευστικό, που τρώγεται και με τη φλούδα του.
  2. Kino (Kiwano). Η γεύση του θυμίζει μπανάνα καθώς και ακτινίδιο (Kiwi). Στην όψη, είναι σαν πεπόνι με αγκάθια, ενώ το εσωτερικό του θυμίζει το αγγούρι με τους σπόρους του.
  3. Jabuticaba. Είναι γλυκό και μοιάζει με τις ρόγες του σταφυλιού. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς τη γεύση του. Είναι ένα από τα ελάχιστα φρούτα του κόσμου, που φυτρώνει κατευθείαν πάνω στον κορμό του δέντρου. Καταναλώνεται άμεσα μετά τη συγκομιδή του. Επίσης, γίνεται μαρμελάδα, καθώς και ποτό.
  4. Caquicaqui. Ο λωτός, που έγινε γνωστός στη Βραζιλία από την Ιαπωνία.
  5. Atemoya. Θυμίζει αρκετά τη γεύση του μήλου. Συνήθως προστίθεται σε ποτά, όπως στην pina colada.
  6. Noni. Ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, που έχει όμως άσχημη μυρωδιά, σαν χαλασμένο τυρί. Επίσης είναι αρκετά πικρό, γι’ αυτό και το ανακατεύουν με πιο γλυκά φρούτα στους χυμούς. Στη Βραζιλία θεωρείται ότι βοηθά τους πάσχοντες από ρευματισμούς, καρδιά και καρκίνο.
  7. Ameixa-Amarela. Η ακριβής μετάφραση είναι κίτρινο δαμάσκηνο. Η γεύση του είναι γλυκιά. Έχει ρίζες από την Ασία όπου και ονομάζεται loquats. Το χρησιμοποιούν για δροσιστικό χυμό.
  8. Pitaya ή το φρούτο του δράκου. Πρόκειται για ένα δροσερό κίτρινο φρούτο. Στο Μεξικό συναντάται μια άλλη ποικιλία του, σε κόκκινο χρώμα.
  9. Μήλο-αχλάδι, φρούτο που μοιάζει με μήλο, με γλυκιά γεύση αχλαδιού. Συγκεκριμένα, είναι μίξη ασιατικού και ευρωπαϊκού αχλαδιού. Είναι κατάλληλο για επιδόρπιο.
  10. Maracuja ή φρούτο του δάσους. Νόστιμο φρούτο, τρώγεται με τη φλούδα, ίσως και με κουτάλι.
  11. ai. Πρόκειται για μπλε χρώματος φρούτα του Αμαζονίου, με πολλές πρωτεΐνες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=CErbwI40MWw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.