Το κτήριο της Reichstag

Σχολές Καπάτου Το κτήριο της Reichstag

Το κτήριο της Reichstag βρίσκεται στην καρδιά του Βερολίνου.

Το κτήριο της Reichstag ήταν θεατής, αν όχι ο κεντρικός πρωταγωνιστής του συνόλου της γερμανικής ιστορίας του 20ου αιώνα. Στο προαύλιο του κτηρίου της Reichstags ξεκίνησαν οι ταραχές μετά τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δηλαδή, τον Νοέμβριο του 1918. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο κτήριο τον Φεβρουάριο του 1933 κατέστρεψε την αίθουσα της ολομέλειας. Την ονομαζόμενη  Plenarsaal, στα γερμανικά. Βασικά, αυτή ήταν απλώς η αφορμή για την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα της Γερμανίας του μεσοπολέμου. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τους συνεχείς βομβαρδισμούς, καταστράφηκε ο μεγαλοπρεπής ορθογώνιος τρούλος της. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο μεγαλείο και την «περηφάνια» του γερμανικού κτηρίου της γερμανικής Βουλής Reichstag.

Το κτήριο της Reichstag μετά τη διχοτόμηση του Βερολίνου

Με τη διχοτόμηση του Βερολίνου το 1945, το μισοκατεστραμμένο από τον πόλεμο κτήριο της Reichstag βρέθηκε, για μερικά μόνο μέτρα, εντός του δυτικού τμήματος της πόλης. Την εποχή των δυο γερμανικών κρατών, δηλαδή από το 1949 μέχρι το 1990, στεγαζόταν σ’ αυτό το κτήριο το τοπικό κοινοβούλιο του δυτικού Βερολίνου. Το ονομαζόμενο «Landtag West-Berlin» στα γερμανικά. Βασικά, λειτουργούσε ένα μικρό μουσείο σύγχρονης γερμανικής ιστορίας. Στη θέση του περίφημου τρούλου, τοποθετήθηκε ένα πρόχειρο στέγαστρο. Όλη αυτήν την περίοδο, τα πάντα στο κτήριο της Reichstag υπενθύμιζαν, και πράγματι είχαν,  το χαρακτήρα της προσωρινότητας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=zkAzzg7E_SA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.