Το κινεζικό Hong Kong

Σχολές Καπάτου Το κινεζικό Hong Kong

Το κινεζικό Hong Kong (中華人民共和國香港特別行政區)

Το κινεζικό Hong Kong, έχει τη φιλολογική ονομασία το «λιμάνι των αρωμάτων». Είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι της Κίνας.

Ριζωμένο στο παρελθόν και προσμένοντας το μέλλον είναι το κινεζικό Hong Kong. Η Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ περιλαμβάνει το νησί Hong Kong, τη χερσόνησο Kowloon, τα Νέα Εδάφη και περισσότερα από 200 υπεράκτια νησιά, από τα οποία το μεγαλύτερο είναι το Lantau.

Η περιοχή είναι προσβάσιμη με πλοιάρια ή με μετρό. Μιλάμε για μία κοσμοπολίτικη περιοχή με πολλές επιρροές, τόσο από τη Δύση όσο κι από την Ανατολή. Το 1841 οι Άγγλοι «πάτησαν» στο νησί, όταν ήταν ακόμα παρθένο, και το κατέλαβαν. Το κινεζικό Hong Kong καταλαμβάνει μία έκταση 1100 χιλιόμετρα, όπου κυριαρχούν οι ουρανοξύστες, οι πράσινοι λόφοι κι οι αμμουδιές με λευκή άμμο.

Η καρδιά του Hong Kong

Το κινεζικό Hong Kong «εναλλάσσεται» μεταξύ Δύσης κι Ανατολής. Συγκεκριμένα, μεταξύ του παρελθόντος και του σήμερα. Φυσικά και δεν μπορεί να σβήσει τα 5000 χρόνια της κινεζικής κουλτούρας. Στο Hong Kong βρίσκεται το μοναστήρι με τους 10.000 Buddhas.

Αξίζουν οι βόλτες στην παλιά πόλη και το κινεζικό φαγητό στο Kowloon Walled City (περιτοιχισμένη πόλη της Καουλούν). Επίσης, η παραδοσιακή συνοικία Sheung Wan με τους πολλούς πάγκους, ο ναός Man Mo, ο πιο παλιός και πολύχρωμος ναός ταοϊστών.

Πριν 30 χρόνια το Kowloon ήταν αστική συνοικία, σαν μία πόλη με πολυώροφες παράγκες. Σήμερα έχει μία ρυμοτομία διαφορετική. Ένα χαλαρό περιβάλλον όπου φιλοξενεί πολλά παραδοσιακά κτήρια. Όποιος δεν υποφέρει από το υπερβολικό ύψος αξίζει να επισκεφτεί την καρδιά της οικονομίας. Δηλαδή το Central, όπου υπάρχουν οι πανύψηλοι ουρανοξύστες όπως: Cheung Kong Center, Two International Finance Center, οι πύργοι Lippo Center, ο πύργος HSBC του Norman Foster.

Εκτός από τα πανάκριβα εστιατόρια, το κινεζικό Hong Kong φιλοξενεί κι άλλα πολλά εξίσου καλά κινεζικά εστιατόρια. Οι συνοικίες Central και Wan Chai έχουν πολύ καλά παραδοσιακά εστιατόρια με εξαιρετικά «dim sum». Δηλαδή καλάθια ατμού, όπου προσφέρουν τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ψώνια στις αγορές Mong Kok ή Tsim Sha Tsui

Όσον αφορά στα ψώνια, στις αγορές του Mogkok ή Tsim Sha Tsui, στην περιοχή Central τα εμπορικά κέντρα είναι ένας τρόπος ζωής. Αληθινές «πόλεις» μέσα στην πόλη. Είναι κι ο τόπος συνάντησης για ένα τσάι ή φαγητό εκτός από το να κάνει κάποιος εκεί τα ψώνια του.

Στις περιοχές Wan Chai και Sheung Wan βρίσκει κανείς τις μικρές μπουτίκ με τα παραδοσιακά κινεζικά.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/user/hongkong

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.