Η σουηδική πόλη Visby

Σχολές Καπάτου Η σουηδική πόλη Visby

Η σουηδική πόλη Visby κι η ονομασία της

Η σουηδική πόλη Visby οφείλει την ονομασία της στη λέξη Vis, που στην παλιά σκανδιναβική γλώσσα σημαίνει τόπος θυσιών. Όμως, πολλοί την αποκαλούν «Πόλη των Ρόδων και των Ερειπίων». Πράγματι, στην περιοχή καλλιεργούνται πολλά λουλούδια. Επίσης, υπάρχουν πολλά υπολείμματα, ερείπια εκκλησιών, όπως του Αγίου Νικολάου.

Η σουηδική πόλη Visby βρίσκεται στο νησί Gotland (το νησί των Vikings), στο νότιο μέρος της Σουηδίας και είναι η πιο μεγάλη πόλη του νησιού.

Η σουηδική πόλη Visby είναι πολύ όμορφη, με ωραίο ιστορικό κέντρο, το οποίο ανήκει στην Εθνική Κληρονομιά της UNESCO από το 1995. Συγκεκριμένα, είναι μια μεσαιωνική πόλη πολύ καλά διατηρημένη και προφυλαγμένη. Περιβάλλεται από πύργους και από το τείχος Ringmuren μήκους 3,4 χιλιομέτρων, ύψους 11 μέτρων. Η σουηδική πόλη Visby, μαζί με άλλες πόλεις, συμμετείχε στη συμμαχία Hansa και διατηρούσε το μονοπώλιο του εμπορίου στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής Θάλασσας.

Η σουηδική πόλη Visby και το φεστιβάλ της

Η σουηδική πόλη Visby είναι επίσης γνωστή για το μεσαιωνικό φεστιβάλ της, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πλατεία της. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο, στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, πραγματοποιείται η μεσαιωνική εβδομάδα (nedeltidsveckan). Στην παραδοσιακή αυτή γιορτή λαμβάνουν μέρος όλοι οι κάτοικοι της περιοχής. Ντύνονται με μεσαιωνικές φορεσιές και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς.

Η πόλη είναι μεν ακριβή, αλλά παραμένει ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς το ιστορικό της κέντρο, με τις πολλές γέφυρες, τα κανάλια και το ανάκτορο. Στην πόλη δεσπόζει η εκκλησία Santa Maria, μοναδική σε όλο το νησί. Επίσης, άξιον λόγου είναι το μουσείο Fornsalen στο οποίο εκτίθεται προϊστορικό υλικό.

Εξάλλου στο Visby βρίσκεται μια από τις σχολές του Πανεπιστημίου της Ουψάλας, καθώς και η έδρα του Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών της Βαλτικής Θάλασσας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στην πόλη αυτή πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα των επεισοδίων της σειράς «Πίπη η Φακιδομύτη» («Pippi Långstrump»). Το κοριτσάκι, το οποίο ζούσε ανεξάρτητο στη βίλα Βιλεκούλα, αποτελεί τον κεντρικό χαρακτήρα σειράς παιδικών βιβλίων της Σουηδέζας συγγραφέως Astrid Lindgren. Έτσι, η τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στα συγκεκριμένα βιβλία και περιγράφει τη ζωή της εννιάχρονης Pippi, γυρίστηκε εδώ, στη σουηδική πόλη Visby.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=Sp3o1tOnpFA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.