Η σουηδική πόλη Kalmar

Σχολές Καπάτου Η σουηδική πόλη Kalmar

Η σουηδική πόλη Kalmar

Η σουηδική πόλη Kalmar βρίσκεται στη νότια Βαλτική Θάλασσα και συγκεκριμένα στην επαρχία Småland.

Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, ήταν μια από τις κυρίαρχες πόλεις της Σουηδίας. Πράγματι, πρόκειται για μια καλά οχυρωμένη πόλη, προστατευμένη από το κάστρο της, που κτίστηκε τον XII αιώνα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται δίπλα από το μεσαιωνικό λιμάνι της πόλης και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κάστρα της Σουηδίας.

Η σουηδική πόλη Kalmar έχει περίπου 35.000 κατοίκους. Ο καθεδρικός ναός της που κτίστηκε το 1703 είναι ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής μπαρόκ, σε βυζαντινό ρυθμό. Μάλιστα, η πρόσοψή του μοιάζει με την  εκκλησία του Ιησού στη Ρώμη. Επίσης, φιλοξενεί ένα πανεπιστήμιο με 9.000 φοιτητές καθώς επίσης και το κέντρο ερευνών Teliasonera.

Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε μια βιομηχανική πόλη. Όμως, το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει τον τουρίστα όταν επισκέπτεται τη σουηδική πόλη Kalmar είναι η ησυχία της φύσης. Πράγματι, πρόκειται για μια χαρακτηριστική ήσυχη σουηδική πόλη. Συγκεκριμένα, μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, να βλέπει τον κόσμο να περπατά, χωρίς να ακούει κανέναν απολύτως θόρυβο, παρά μόνο ήχους που προέρχονται από τη φύση. Μάλιστα, μπορεί να δει κάποιο ζώο, όπως κουνέλι ή πάπια, να περπατά ήσυχα στο κέντρο της πόλης.

Η σουηδική πόλη Kalmar από τη μια πλευρά βρέχεται από τη θάλασσα, ενώ από την άλλη υπάρχουν απέραντα και μαγευτικά λιβάδια. Έτσι, ο επισκέπτης δεν έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Småland.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

https://www.youtube.com/watch?v=T-FxH_wUrrY

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.