Το ιταλικό spaghettometro

Σχολές Καπάτου Το ιταλικό spaghettometro

Το ιταλικό spaghettometro είναι…

Το ιταλικό spaghettometro είναι ένα σκεύος της κουζίνας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, γιατί μας επιτρέπει να μετράμε την ποσότητα των spaghetti που πρέπει να ετοιμάσουμε για κάθε άτομο, χωρίς να χρειαστούμε τη βοήθεια της ζυγαριάς. Κατασκευάζεται συνήθως από ξύλο οξιάς ή ακόμα και από inox. Επίσης, διαθέτει μια σειρά από τρύπες, σε διάφορες διαστάσεις.

Το ιταλικό spaghettometro έχει λοιπόν τέσσερις τρύπες διαφορετικών διαστάσεων. Συγκεκριμένα, η πιο μικρή τρύπα εξυπηρετεί μια μόνο δόση spaghetti, ενώ η δεύτερη, μια διπλή δόση. Η τρίτη, που φυσικά είναι μεγαλύτερη, αφορά ποσότητα ζυμαρικών για τρία άτομα. Τέλος, η τέταρτη είναι για δόση τεσσάρων ατόμων.

Βασικά, σε κάθε τρύπα βάζουμε όσα spaghetti μπορούν να χωρέσουν. Υπολογίζουμε ότι το βάρος των spaghetti από μάρκα σε μάρκα δεν αλλάζει. Επίσης, το κάθε spaghetto ζυγίζει γύρω στα 0,8 γραμμάρια και έχει διάμετρο 1,7 χιλιοστά. Έτσι λοιπόν, το ιταλικό spaghettometro μετρά την πιο μικρή δόση spaghetti που είναι περίπου στα 80 γραμμάρια και φτάνει μέχρι την πιο μεγάλη, δηλαδή στα 107 γραμμάρια. Πράγματι, είναι ένας απλός, εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μετράμε την ποσότητα των ζυμαρικών.

Το ιταλικό spaghettometro αποτελεί σίγουρα ένα αγαπημένο σκεύος για τους λάτρεις των ζυμαρικών. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι ένα ωραίο, χρήσιμο και ιδιαίτερα πρακτικό δώρο, ιδίως για κάθε Ιταλίδα νοικοκυρά, μιας που, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, οι Ιταλοί καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες spaghetti. Συγκεκριμένα, τρώνε καθημερινά ως πρώτο πιάτο (primo piatto) ζυμαρικά και μάλιστα, όχι πολύ βρασμένα, δηλαδή «spaghetti al dente».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.