Baijiu, το άσπρο ποτό

Σχολές Καπάτου Baijiu

Το Baijiu (báijiǔ), το άσπρο ποτό της Κίνας

Το Baijiu, το άσπρο ποτό της Κίνας είναι ένα από τα λίγα αλκοολούχα ποτά που είναι τόσο διαδεδομένα στον κόσμο. Μάλιστα, το Baijiu, το άσπρο ποτό, αποκαλείται ο «αυτοκράτορας» των ποτών στην Κίνα.

Βασικά, το Baijiu, το άσπρο ποτό, είναι το εθνικό ποτό των Κινέζων. Πράγματι, δεν καταναλώνεται έξω από τα όρια της Κίνας. Πρόκειται για ένα ποτό ιδιαίτερα δυνατό και ως προς τη γεύση, αλλά και ως προς το άρωμά του.

Το Baijiu το άσπρο ποτό, ονομάζεται έτσι, γιατί είναι ένα ποτό εξαιρετικά διαυγές.

Στην επαρχία Hénán, αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν την ύπαρξη αλκοολούχων ποτών από σταφύλι, που χρησιμοποιούνταν ήδη από τη νεολιθική εποχή. Στην ουσία, δεν πρόκειται μόνο για την αρχαιότερη μαρτυρία ύπαρξης αλκοολούχων ποτών, αλλά και καλλιέργειας ρυζιού.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές άσπρων ποτών στην Κίνα. Αξίζει να αναφέρουμε το Màotai, ένα ποτό που προσφέρεται στους επισήμους του κινεζικού κράτους, αλλά και στις συναντήσεις τους με ομολόγους τους άλλων κρατών. Τέλος, το Jiànnànchùn, θεωρείται ένα από τα καλύτερα ποτά της Κίνας.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινέζικα και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=AoWq9iuoVsw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.